RacingWorld.be

Daikin Racing test straks met een maagdelijk witte BMW

BMW 120DHet Daikin Racing Team begon dit seizoen met veel ambitie. Met de steun van aircofabrikant Daikin kwam het team aan de start met een Ferrari 360 Modena, geprepareerd door BPO Racing. Maar het Ferrari-project was jammer genoeg geen lang leven beschoren. De Italiaanse bolide nam enkel deel aan de kwalificaties voor de Belcar First Race. Daarna zagen we de wagen niet meer in actie in de Mediagroep van Dyck Belcar Original. Voor de Belcar Home Race deed het Daikin Racing Team nog beroep op de MINI Cooper S3... maar in mei was al duidelijk dat het team rond de Wetterse advocate Alexandra van de Velde andere plannen had.

BMW 120D"We hebben gekozen om de 24 Hours of Zolder te rijden met een BMW 120 diesel. De wagen wordt licht aangepast aan deze etmaalrace. De sequentiële versnellingsbak wordt vervangen door een normaal exemplaar, omdat de sequentiële schakelbak toch wat fragieler is", vertelt Alexandra van de Velde, wanneer de maagdelijk witte BMW 120 diesel wordt uitgeladen. "Voor het overige is de wagen op zich perfect opgebouwd voor uithoudingswedstrijden. De wagen is een diesel, dus dit is eigenlijk wel uniek voor de Belcar. Naast het feit dat de wagen betrouwbaar is, zal het lagere brandstofverbruik onze grootste troef zijn."

"De strategie is om zo weinig mogelijk te tanken. In principe moet de auto minimum 3 uur kunnen rijden zonder te passeren aan de pomp", gaat van de Velde verder. "We gaan de duurtijd van onze relais afstemmen op de slijtage van de banden. Daarnaast willen we er een goed tempo op nahouden zonder de wagen te forceren. Dit zullen we dan ook in de komende donderdagtrainingen uitgebreid testen. Ik zal de wagen delen met Caroline Grifnée. Voor wat de derde en vierde pilote betreft, zijn we nog in onderhandeling. We gaan onze traditie in ere houden. Het zullen dus ook vrouwelijke pilotes zijn."

Alexandra & Caroline klaar voor de roll-outVoor Alexandra van de Velde wordt dit haar zevende deelname aan 24 Hours of Zolder: "Mijn mooiste herinnering heb ik aan mijn eerste deelname", aldus van de Velde. "Ik deelde de auto toen met Vanina Ickx en Andy Jaenen. We hadden de traagste auto van het veld, maar we zijn uiteindelijk 3de in T2 en 16de algemeen geworden. Deze wedstrijd was dan ook een ongelooflijke eerste ervaring met een 24uurs-race. Niet alleen omdat ik deze wedstrijd reed met mijn goede vrienden Vanina en Andy, maar ook omdat het resultaat zo onverhoopt goed was!"

Foto's: Marnik Mouchaers

VZW 24u.be - Mark Kessen op donderdag 10 augustus 2006 om 09:30.
Circuit ZolderBelgian GT ChampionshipPriorwebEuro PrintingWS LetteringCKW Media