RacingWorld.be

Nabeschouwing: Accent Racing Team

Philip Cracco, Peter Van Audenhove, Frank Jennen & Harry Peeters waren de pionnen van dienst tijdens de loodzware Zolderse etmaalrace met de Aston Martin Vantage N24 GT4 van Accent Racing Team. Met drie Porsches, één Marcos Mantis en één Ford Mustang was de concurrentie in Klasse 2 niet van de poes. Vooral voor de twee ingeschreven GT4-wagens die minder snel zijn. Maar uiteindelijk slaagde het pilotenkwartet in hun opzet. Ze wonnen het pleit in GT4 van de Ford Mustang en werden derde in Klasse 2 wat het Accent Racing Team uiteindelijk een podiumplaats opleverde. Daardoor klimt het Accent Racing Team ook op naar de tweede plaats in de tussenstand van het Belgian GT Championship in Division 2.

Philip Cracco, CEO van Accent Jobs For People, blikt zeer tevreden terug op de voorbije wedstrijd tweemaal rond de klok.

"Alles is verlopen zoals we hadden gehoopt. De communicatie tussen de piloten onderling en het team was perfect. Iedereen hield zich aan de gemaakte afspraken waardoor we tot anderhalf uur konden rijden met een volle tank. Zelf had ik ook nog een 700-tal genodigden waardoor we besloten om Peter Van Audenhove te laten starten. Zodoende kon ik die mensen nog even te woord staan. We bleven ook constant de meerdere van de Ford Mustang. Zelfs tijdens de kwalificatie waarin ik met een chrono van 1'45"432 bijna een volle seconde sneller was dan de Mustang. Daarna hebben we niets meer geforceerd om de wagen niet extra te belasten voor de start van de zwaarste wedstrijd van het seizoen. Naar het einde van de wedstrijd toe hebben we zelfs de traction control opgezet om de risico's toch minimaal te houden. Het vooropgesteld doel is bereikt. Daar kan ik alleen maar gelukkig om zijn en het team en mijn ploegmaten bedanken voor het fijne weekend. Maar we hebben het niet cadeau gekregen. De hitte in de wagen was niet te harden en we zijn tenslotte toch gentlemen drivers die autosport zuiver als hobby bedrijven".

Ook Harry Peeters kijkt tevreden terug op het ganse weekend. "Dit was een droomscenario. Het team draaide perfect rond en de samenwerking met Philip, Peter en Frank was perfect. Iedereen hield zich aan de richtlijnen en er was geen sprake van enige competitie binnen het team. De wagen lag ons perfect en ik kan Accent Racing Team alleen maar feliciteren met de keuze. Dit is niet de snelste, maar publicitair gezien één van de mooiste wagens van het veld"

Teambaas André Van Hoof was in de wolken na het vallen van de geblokte vlag. Naast de Accent Racing-Aston Martin Vantage N24 GT4 zette Van Hoof ook nog twee Porsches Supercup in en alle drie de wagens haalden het einde van de uitputtingslag en mochten bovendien nog richting podium.

"We kwamen goed voorbereid aan de start en alles is perfect verlopen voor de Aston Martin van het Accent Racing Team. De voorafgaande tests met de remschoenen hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen. Ondanks de hitte en het hoge gewicht van de wagen hebben we de Zolderse 24 Hours volgemaakt met 4 setjes remblokken. Het pilotenkwartet heeft een mooie en gedisciplineerde race achter de rug met een podiumplaats als beloning. Ik ben vooral tevreden dat we de Ford Mustang op zijn waarde klopten terwijl Van der Straten met deze wagen toch in de middenmoot toeft in het Europees GT4-kampioenschap. Het enige probleem dat opdook was dat bevestiging van de zetel het begaf. We hebben dan een exemplaar uit een Porsche moeten halen en de ganse handel moeten aanpassen. Dat heeft ons één uur doen verliezen waardoor de Marcos terug in de buurt kwam. Maar de piloten hebben dat goed opgevangen en de Marcos eindigde tenslotte op zes ronden van de Aston Martin".

PDS/Accent press

VZW 24u.be - De redactie op maandag 1 september 2008 om 17:38.
Circuit ZolderBelgian GT ChampionshipPriorwebEuro PrintingWS LetteringHastings McKay Associates