RacingWorld.be

Nabeschouwing: Niels Lagrange (First Motorsport)

Samen met zijn vaste co Pascal Nelissen Grade, François Verbist en Kevin Leest heeft Niels Lagrange er een fantastische 24 Hours of Zolder opzitten. De jongste telg uit het GT-peloton werd met de Porsche 997 GT3 Supercup tweede algemeen en won opnieuw overtuigend de Divisie 3. Het ziet er dan ook zeer goed uit voor het duo Lagrange/Nelissen Grade die verder uitlopen in de tussenstand van de Division 3. Hun voorsprong telt nu 16,5 punten op de Porsche van Speedlover. Er wachten nog twee meetings. Eén wedstrijd over 120 minuten in Spa Francorchamps en twee races over telkens één uur op Circuit Zolder. De kans is niet onbestaande dat beide heren zich reeds in Francorchamps tot Divisie 3-kampioen kunnen kronen. Maar dan moeten ze wel minimum 4 punten méér scoren dan hun naaste concurrenten.

Niels Lagrange: "Afgelopen weekend kreeg ik terug een fantastische wagen en dito teamgenoten voorgeschoteld. Samen met Pascal scoorden we voor de aanvang van de 24 Hours of Zolder reeds twee overwinningen en drie tweede plaatsen. Het was dan ook uitkijken naar de komst van François Verbist en Kevin Leest. François kende ik reeds en over Kevin had ik gehoord dat hij een snelle en ervaren piloot is. Het klikte meteen. Er werd een strategie uitgestippeld en iedereen hield zich aan de afspraak. Verbist zette de kwalificatiechrono en Kevin maalde meerdere rondjes om de wagen te leren kennen. Maar hij heeft een groot aanpassingsvermogen en draaide meteen snelle chrono's. Ikzelf was met de hulp van manager Yves Préal reeds drie maanden bezig met een doorgedreven trainingsprogramma waarbij hij niets aan het toeval overliet. Ik had schrik dat ik het tempo in die hitte niet zou volhouden, maar ben er toch maar in gelukt. Ik wou niemand teleurstellen. Ik heb ook terug enorm veel opgestoken tijdens de race van de andere piloten en van Miguel, een ingenieur die First komt versterken en ook nauw betrokken is bij het testwerk van het F1 team van Toyota".

Niels Lagrange had voor de Zolderse etmaalrace gemikt op een zege in Division 3 om zodoende zijn voorsprong uit te diepen richting titel. Een algemeen podium had de 17-jarige Neerpeltenaar niet verwacht.

"De tweede plaats is gewoon super. Gezien de kwaliteit van het deelnemersveld had ik een top 10 voor ogen. We hebben er echt moeten voor knokken. Vooral omdat François Verbist ook aan de slag moest in de Renault Clio Cup op de Nürburgring. De wagen was perfect en Jo heeft terug een prachtprestatie neergezet. Niet alleen door het leveren van fantastisch materiaal, maar ook door zijn gedrevenheid en zijn tactisch inzicht. Ook de rest van de crew verdient een dikke pluim. Niets dan tevreden en lachende gezichten gedurende de lange dagen die we samen doorbrachten. Ik hoop echt dat deze tweede plaats algemeen voor Jo en het ganse team een soort van revanche is voor de pech die ze kenden tijdens de 24 Hours van vorig seizoen", besluit de Benjamin van het peloton.

PDS/Lagrange press

VZW 24u.be - De redactie op dinsdag 2 september 2008 om 18:14.
Circuit ZolderBelgian GT ChampionshipPriorwebEuro PrintingWS LetteringMouchaers Media Services