RacingWorld.be

Nabeschouwing: Jurgen Van Hover (Speedlover)

Afgelopen weekend werden we vijfde algemeen en derde in de klasse in de 24 Hours of Zolder.
We kenden haast geen enkel technisch probleem. Enkel een kabeltje voor de piloten-identificatie dienden we te vervangen.

In mijn laatste stint hoorde ik plots een raar motorgeluid. Het was net alsof de uitlaatcollector gebroken was. Ik vroeg over de radio aan het team om eens te luisteren als ik het rechte stuk op reed. Bleek dat de achterruit was gaan vliegen... vandaar het rare geluid. We dienden de achterruit nog te vervangen aan half uur voor het einde (omdat de auto technisch niet meer conform was), maar we hadden 4 ronden voorsprong op de zesde en de klus werd in 44 seconden geklaard!

De warmte was voor veel piloten een serieus probleem. De medische teams dienden maar liefst 14 keer te interveniëren. Bij mij ging het heel goed, enkel door hevige rugpijn en verbrande voeten door de hitte, moest ik op het laatste een seconde laten liggen per ronde, maar dat had geen invloed op de uitslag.

Al bij al een super resultaat en een fantastische prestatie van het Speedlover-team. Zeker als je het feit dat we de traagste auto uit Klasse 3 bestuurden, in ogenschouw neemt. Ook onze piloten, Tom Langebergh, Gunther Raus en Stefaan Tavernier reden vlotte, constante tijden, zonder de auto pijn te doen. Niemand van ons heeft ook maar één enkele fout gemaakt en dat is heel uitzonderlijk.

En natuurlijk een dikke proficiat voor de overwinnaars: Aalstenaars Ward Sluys van WS Lettering en Bonnaerens Heinz van Autotune Heinz, die met hun Porsche 997 GT3 Cup S eveneens een foutloos parcours aflegden.

JVH/JVH press

VZW 24u.be - De redactie op dinsdag 2 september 2008 om 18:18.
Circuit ZolderBelgian GT ChampionshipPriorwebEuro PrintingWS LetteringMouchaers Media Services