RacingWorld.be

Bij het ochtendgloren nog steeds ProSpeed op kop, voor NGT en KRK

MPM Racing by Verbist - Porsche 996 GT3 RSOok bij zonsopgang moet er een pechvogel zijn, en dit jaar valt die eer te beurt aan MPM Racing by Verbist. Het probleem met de stotterende motor lijkt stilaan opgelost, maar omstreeks 06u00 slaat het noodlot toe. Na enkele sterke stints van onze buitenlandse vrienden Markus Palttala en Jos Menten neemt Armand Fumal het stuur over. De Cybernet-piloot houdt de derde plaats in handen, maar wanneer de velg afbreekt, moet de Porsche 996 GT3 RS binnengesleept worden.

"Wat een drama", zucht Fumal. "Dit heeft ons tien ronden gekost. We waren volop in gevecht om de tweede plaats veilig te stellen en dan breekt een velg. Behalve de kleine motorstoringen kenden we niet de kleinste zorgen. Nu vallen we terug naar de zesde plaats, op drie ronden van de First Motorsport Porsche. Zij nemen nu zelfs de leiding in de klasse over, nadat wij 14 uur op kop reden in Divisie 3. Maar we hebben nog 10 uur voor de boeg, het is nog lang!"

First Motorsport - Porsche 997 GT3 CupNGT Racing en ProSpeed Competition zien daarmee hun enige overgebleven concurrent voor de algemene zege wegvallen. Ook KRK Racing maakt optimaal gebruik van de panne van de MPM Racing by Verbist Porsche, om de derde plaats stevig in handen te nemen. First Motorsport stoot met de Porsche 997 GT3 Cup door naar de vierde plaats en neemt daarmee de koppositie in Divisie 3 over. Verderop leidt de andere First Porsche in D2.

Na 15 uur wedstrijd heeft het ProSpeed Competition-kwartet een voorsprong van 9 ronden op de merkgenoten van NGT Racing. Zij hebben op hun beurt een bonus van 9 ronden op de KRK Racing Dodge Viper Competition Coupé. Tenzij mechanische pech de kop opsteekt, lijkt de top-drie vast te staan. Voor de vierde plaats wordt het wel spannend, met Michel Pulinx (MPM Racing by Verbist) en Niels Lagrange (First Motorsport) die ongeveer dezelfde rondetijden draaien. Verderop vinden we de Francorchamps Motors Ferrari, de JD by Astromega Porsche, en de enig overgebleven A+ Racing Dodge Viper.

Foto's: Martijn Wouters

VZW 24u.be - Mark Kessen op zondag 31 augustus 2008 om 07:59.
Circuit ZolderBelgian GT ChampionshipPriorwebEuro PrintingWS LetteringHastings McKay Associates