RacingWorld.be

ProSpeed Competition verliest leiding na problemen! NGT leidt voor MPM by Verbist!

ProSpeed Competition Iedereen verwachtte dat 30ste editie van de Menzo 24 Hours of Zolder bij het ochtendgloren al haar geheimen had prijsgegeven. Niets blijkt minder waar. Werkelijk niemand blijft van problemen gespaard... behalve NGT Racing. Het team rond Marc Maton heeft zich perfect voorbereid op de Zolderse etmaalrace en op dit moment liggen Couwberghs, Maes, Bonnaerens en Sluys dertien ronden voor op de Porsche 996 GT3 RS van MPM Racing by Verbist.

MPM by VerbistDe Porschisten van MPM by Verbist hebben zich niet uit het lood laten slaan. Ondanks het feit dat de wagen tien ronden verloor na een velgbreuk, toeren Jos Menten, Markus Palttala, Michel Pulinx en Armand Fumal op een schitterende tweede plaats rond. Zowel Menten als Palttala hebben een belangrijk aandeel in dit resultaat, na enkele indrukwekkende nachtelijke relais.


Dodge Viper Competition - KRK RacingOok KRK Racing heeft zijn deel van de pech gekend. De Dodge Viper Competition Coupé kan het ritme van Wauters, Wauters, Heylen en Scheurs niet meer aan. De achterbrug begint het te begeven en de wagen spuwt met enige regelmaat olie. Bij elke pitstop wordt het achterbodywork afgenomen om olie bij te kappen. Gaat het KRK Racing-kwartet dit nog kunnen uitzingen, met nog zes uur wedstrijd te gaan?


Op de vierde plaats houdt First Motorsport stand. De Porsche met startnummer 250 is niet zo snel als de top-drie, maar dankzij regelmaat hebben Lagrange-Nelissen Grade-Verbist-Leest hun plekje verdiend. ProSpeed Competition is teruggevallen naar de vijfde plaats, een grote teleurstelling voor het fabrieksteam van Porsche, dat op dit moment achttien ronden achterstand heeft op de leiders. De koppeling op de #52 Porsche 997 GT3 Cup S heeft het begeven, ongetwijfeld het gevolg van de hoge cadans aangehouden tijdens de nacht.

Gravity Racing International - Mosler MT 900Nog even meegeven dat Bert Longin de Mosler heeft moeten parkeren in het gras, bij het uitrijden van de Jacky Ickx-chicane. De groen-witte Sporza bolide kwam zwaar rokend richting rechte lijn, rond 10u20. Een interventiewagen zal de Mosler naar de pitlane slepen... het ziet er naar uit dat het ditmaal écht voorbij is voor Kumpen-Longin-Radermecker. Jammer voor Kumpen, maar zijn vijfde overwinning in de Menzo 24 Hours of Zolder zal hij niet realiseren in deze 30ste editie.

Leider in Divisie 2 blijft de andere First Motorsport Porsche, met vader-en-zoon Van Rompuy, Belien en Jeuris.

Foto's: Marnik Mouchaers & Valentin Meuwissen

VZW 24u.be - Mark Kessen op zondag 31 augustus 2008 om 10:25.
Circuit ZolderBelgian GT ChampionshipPriorwebEuro PrintingWS LetteringCKW Media