RacingWorld.be

24u.be waagt zich aan een voorspelling...

MPM Racing by Verbist - Porsche 996 GT3 RSDe enige Porsche 997 GT3 Cup S die nog niet door pech geveld werd, is het exemplaar van NGT Racing. Toch werd ook bij de troepen van Maton het materiaal niet ontzien. Heeft dit zware gevolgen voor ondermeer de koppeling en de versnellingsbak? De tijd zal het uitwijzen. Ervan uitgaande dat de NGT Porsche even betrouwbaar blijft als de eerste 19 uur, mogen we stellen dat zij als winnaar over de meet komen. Begeeft de mechaniek het toch, dan verliezen Couwberghs, Maes, Bonnaerens en Sluys de leiding aan de MPM Racing by Verbist Porsche.

Achter de huidige leider zitten vier wagens op vier ronden. Hier kan het werkelijk alle kanten uit. Laten we beginnen met KRK Racing. Een vlugge berekening leert ons dat de dorstige Dodge Viper nog vijf maal naar de pomp moet om de wedstrijd uit te rijden. Tellen we daarbij de problemen aan de achterbrug... en dan zien we de Viper met startnummer negen terugvallen naar een virtuele vijfde plaats.

First Motorsport - Porsche 997 GT3 CupMPM Racing by Verbist dan? Afgezien van een gebroken velg, kenden Menten, Palttala, Pulinx en Fumal weinig problemen. Afgaande op hun benzineverbruik, moet de Porsche 996 GT3 RS nog vier maal naar de pomp. Gezien de snellere pitstops zullen zij de bovenhand houden over de Porsche 997 GT3 Cup van First Motorsport, die ook nog vier maal naar de tankzone moeten voor 100 liter benzine.

Het enige vraagteken is de ProSpeed Competition Porsche. Penders-Lamot-Loix-Lémeret verhogen opnieuw het tempo en vinden aansluiting bij de top-vier... maar ook zij moeten nog vier keer tanken. Het ligt dus in handen van de rijders, maar wij wagen ons aan een kleine voorspelling.

1. NGT Racing, 2. MPM Racing by Verbist, 3. First Motorsport, 4. ProSpeed Competition, 5. KRK Racing.

Foto's: Martijn Wouters & Valentin Meuwissen

VZW 24u.be - Mark Kessen op zondag 31 augustus 2008 om 10:47.
Circuit ZolderBelgian GT ChampionshipPriorwebEuro PrintingWS LetteringHastings McKay Associates