RacingWorld.be

Nukkige koppeling slaat ProSpeed wederom terug na 21 uur wedstrijd

ProSpeed Competition heeft vannacht ongeveer 45 minuten met een stukke koppeling. Bij de herstellingswerkzaamheden werden de koppelingsschijven vervangen, zonder een volledig nieuwe koppeling in te bouwen. Vier uur lang hebben Lémeret en Loix alles gegeven om opnieuw aansluiting te vinden met de top-drie, en na 21 uur wedstrijd lag de Porsche 997 GT3 Cup S tweede met een veilige marge op de achtervolgers.

"Gewoon rot! Weer die koppeling", zucht Stéphane Lémeret. "Net zoals vanmorgen hebben de koppelingsschijven schade opgelopen. Natuurlijk is zo'n probleem progressief en heb je geen andere keuze dan binnen te komen. Het team zal nu weer 30 ronden verliezen. We mogen blij zijn als we in de top-tien finishen. Echt jammer. We hadden een straatlengte voorsprong, maar het heeft niet mogen zijn."

"In mijn laatste twee ronden voelde ik de koppeling aarzelen. Toen was het al te laat. Net zoals de collega's van NGT Racing heb ik geprobeerd om vrijwel niet meer te schakelen... maar het was al te laat. Op dit soort problemen kun je niet anticiperen. Het is ongelooflijk jammer dat we dit niet tot een goed einde hebben kunnen brengen", vertelt de verslagen rijder-journalist.

VZW 24u.be - Mark Kessen op zondag 31 augustus 2008 om 13:47.
Circuit ZolderBelgian GT ChampionshipPriorwebEuro PrintingWS LetteringHastings McKay Associates