RacingWorld.be

Heinz Bonnaerens en Ward Sluys sprakeloos na eerste overwinning!

Voor zowel Heinz Bonnaerens als Ward Sluys is dit de eerste overwinning in de Menzo 24 Hours of Zolder. Eerder stonden de heren al op het podium, maar nog nooit als algemeen winnaar. We kaarten even na met de beide NGT Racing-rijders, die het afgelopen etmaal een fantastische prestatie hebben neergezet.

Ward Sluys: "Het dringt nog niet tot me door. Ik ben zeker moe, maar dit is werkelijk een fantastisch gevoel. Voor de 24 uur belde Marc Maton me op met een prachtig voorstel. Ik twijfelde eerst, want ik moest immers team vormen met twee ervaren rijders, die bovendien ontzettend veel GT-ervaring hebben. Toch ben ik ingegaan op het aanbod van NGT Racing en dat heb ik me geen seconde beklaagd. Ik kende misschien een moeilijk begin, maar met mijn nachtstints heb ik veel goed gemaakt. Ik heb veel bijgeleerd van Ruben en Bart, de data geanalyseerd en dat heeft het verschil gemaakt. Misschien een beetje onverwacht, maar we hebben als team de perfecte wedstrijd gereden."

Bonnaerens is het helemaal eens met zijn maatje: "Ik heb al eerder met NGT Racing samengewerkt, en vorig jaar resulteerde dat in een podium in Divisie 2. Dit jaar heeft het team de overstap gemaakt naar de Koninginneklasse en ik ben mee op de boot gestapt. Ik besef het nog niet helemaal. We zijn zo vermoeid. De warmte heeft werkelijk zijn tol geëist. Want ook wij begonnen even te panikeren. Eerst komt de Pino Porsche binnen met een koppelingsprobleem. Later ook onze confraters van ProSpeed... ik moet toegeven, mijn hart stond wel even stil. Maar in tegenstelling tot de andere teams hebben wij de wedstrijd conservatief aangevat. De anderen waren eerder aan een sprintrace bezig. Onze hele strategie bestond eruit onze versnellingsbak en koppeling zo min mogelijk te belasten en daar zijn we uitstekend in geslaagd. Een dikke pluim voor Marc Maton en zijn technische crew. De wagen was werkelijk perfect!"

VZW 24u.be - Mark Kessen op zondag 31 augustus 2008 om 17:27.
Circuit ZolderBelgian GT ChampionshipPriorwebEuro PrintingWS LetteringMouchaers Media Services