RacingWorld.be

Nabeschouwing: First Motorsport

First Motorsport zette afgelopen weekend drie Porsches in voor het Belgian GT Championship en de Dunlop Endurance Cup. Het Zolderse team zette terug een prachtige prestatie neer. In Divisie 3 kwamen Niels Lagrange en Pascal Nelissen Grade als leiders in Divisie 3 aan de start van deze wedstrijd tweemaal rond de klok. Voor deze loodzware klassieker werden ze bijgestaan door François Verbist en Kevin Leest.

Met een schitterende tweede plaats algemeen en de overwinning in Divisie 3 voor dit kwartet doen Lagrange/Nelissen Grade niet alleen een schitterende zaak in het kampioenschap; Het is voor teambaas Jo Jamers ook een mooie revanche voor de Zolderse etmaalrace van 2007 toen First de overwinning uit handen moest geven op minder dan één uur voor de geblokte vlag. Ook de Porsche 996 Supercup in handen van Van Rompuy/Van Rompuy/Jeuris/Beliën wonnen met 9 ronden voorsprong de Divisie 2. Daardoor mocht First Motorsport via een tweede plaats algemeen en twee overwinningen in de Divisies 2 & 3 driemaal het podium mocht beklimmen.

Jo Jamers: "Vorig seizoen reed ik voor de algemene overwinning. Nu moest ik het hoofd buigen voor het snellere GT3-exemplaar van NGT Racing. Maar méér zat er echt niet in. Ik heb terug drie wagens in optima forma aan de start gezet en heb de volle twee wedstrijden alleen maar de strategie moeten volgen moeten. De mecaniek gaf geen krimp. Ik heb voor de wedstrijd niet in mijn kaarten laten kijken. We zijn rustig gestart en de piloten mochten een tempo van 1'38" rijden. De bedoeling was om pas na 18 uur wedstrijd de kraan open te draaien. Maar tijdens de nacht heb ik François Verbist even aan de boom laten schudden en hij bracht de wagen naar de vijfde positie. Een prachtige uitgangspositie voor de andere piloten die stuk voor stuk een prima job deden. Ik heb mijn huiswerk terug goed gedaan, terwijl de twee pilotenteams het op een prachtige manier hebben afgewerkt. In Divisie 3 vergroten we nu terug onze voorsprong tot 16,5 punten. Met nog drie wedstrijden te gaan zijn er nog 30 punten te scoren. We staan er dus goed voor. Indien Speedlover de resterende wedstrijden wint, hebben we voldoende aan 14 punten om kampioen te worden".

Ook in de Dunlop Endurance Cup die werd verreden in het voorprogramma van de Zolderse etmaalrace, stond met vader en zoon Van Rompuy een First-Porsche op de startgrid. Zij moesten hun leiderspositie verdedigen in Klasse 2. Dirk kon zich goed handhaven in het peloton, maar zoon Tom vergat tijdens de pilotenwissel zijn drinkbus en moest na één uur wedstrijd totaal uitgeput de wagen terug uit handen geven aan vader Dirk. Dit oponthoud kostte het onfortuinlijke duo een podiumplaats, waardoor ze leider af zijn in het kampioenschap en terugvallen naar de tweede plaats.

PDS/First press

VZW 24u.be - De redactie op zondag 31 augustus 2008 om 22:12.
Circuit ZolderBelgian GT ChampionshipPriorwebEuro PrintingWS LetteringHastings McKay Associates