RacingWorld.be

Veel gestelde vragen omtrent de 24 Hours of Zolder

Wat is 24u.be?

www.24u.be ging voor het eerst online in 2002 naar aanleiding van de 24 uur van Zolder. Het initiatief kwam van enkele enthousiastelingen, die daarbij de steun verkregen van Circuit Zolder. De website miste z'n start niet en kreeg duizenden bezoekers, goed voor zo'n 800.000 hits. In 2003 werden deze aantallen ruimschoots overschreden.
In 2004 werden alle 'cijferrecords' nogmaals gebroken, evenals in 2005, 2006, 2007 en 2008. Met een gemiddelde groei van 15% bereikt www.24u.be een steeds groter wordende doelgroep.
24u.be is een onafhankelijke werkgroep, die sinds vijf jaar het statuut van een volwaardige VZW draagt. Het bestuur van deze VZW wordt bij het evenement bijgestaan daar talrijke vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten om het nieuws (en de daarbij horende foto's) zo vlug mogelijk op uw scherm te brengen.
Voor de editie 2009 is er opnieuw een samenwerkingsovereenkomst met Circuit Zolder en SRO Belgium. De marketingdienst van Circuit Zolder steunt de werkgroep 24u.be op logistiek en publicitair gebied. Daarnaast kan de vzw 24u.be rekenen op diverse andere partners, en vooral op de medewerking van de Belgian GT teams. Vanzelfsprekend is de voltallige werkgroep al deze mensen enorm dankbaar; zonder hun was en is dit initiatief niet mogelijk.

Wat is het onderscheid tussen live news en nieuwsberichten?

Live news wordt ook wel live-tracking genoemd. Dankzij dit systeem krijg je een live verslag van de race gepresenteerd op uw pc-scherm. Minuut per minuut worden posities, rondetijden, racefeiten, pitstops en herstellingen netjes gerangschikt in een chronologische tabel. Dit zijn allemaal korte berichten, die je in staat stellen de wedstrijdfeiten op de voet te volgen.
De nieuwsberichten zijn langere artikels. Dit kunnen bijvoorbeeld vooruitblikken naar de race zijn, verslagen van de start, interviews met piloten of teamleiding, interviews met wedstrijdleiding, een terugblik op bepaalde wedstrijdfeiten… En natuurlijk worden hier ook de wedstrijdverslagen geplaatst na een bepaalde wedstrijdduur.

Het puntensysteem

Het gebruikelijke puntensysteem van de Belgian GT Championship Mediagroep Van Dyckwordt tijdens de 24 Hours ingeruild voor een andere scoreverdeling. De hele wedstrijd wordt verdeeld in 3 segmenten zodat alle deelnemers punten kunnen scoren na elk segment. Na het eerste (6 uur wedstrijd) en tweede (12 uur wedstrijd) samen kunnen er evenveel punten verdiend worden als er aan de finishlijn worden uitgedeeld. Het is dus niet zo dat de winnaar van de race per definitie ook het meeste aantal punten grijpt tijdens de race.

Enkel de wagens die uitkomen in Divisie I, Divisie II en Divisie III scoren punten voor het kampioenschap. De punten na 6 en 12 uur wedstrijd worden uitgereikt op basis van de tussenstand op de tijdstabellen na (respectievelijk) exact 6 uur en 12 uur wedstrijd.

Concreet voorbeeld
Wagen x rijdt na 6 uur in 6 e positie, na 12 uur in 5 e positie en wordt als winnaar afgevlagd.
Dit levert hem 27 punten (3 + 4 + 20) op.
Wagen y rijdt na 6 uur in 4 e positie, na 12 uur in 3 e positie en wordt als tweede afgevlagd.
Dit levert hem 27 punten (5 + 6 + 16) op.

Overzicht van de te verdienen punten

  na 6 uur na 12 uur na 24 uur
1e plaats 10 punten 10 punten 20 punten
2e plaats 8 punten 8 punten 16 punten
3e plaats 6 punten 6 punten 12 punten
4e plaats 5 punten 5 punten 10 punten
5e plaats 4 punten 4 punten 8 punten
6e plaats 3 punten 3 punten 6 punten
7e plaats 2 punten 2 punten 4 punten
8e plaats 1 punt 1 punt 2 punten

« Terug naar het overzicht

Circuit ZolderMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingCKW Media