RacingWorld.be

Delahaye Dreamteam tien seconden voor jagende ProSpeed Porsche na 9 uur

Een voorzichtige start van de 24 Hours of Zolder deed vermoeden dat de Renault Mégane Trophy van Delahaye Racing Team niet zou kunnen meespelen voor de overwinning, maar niets is minder waar. De silhouette is dankzij perfect teamwork en uitstekende prestaties van de rijders naar de leiding doorgestoten na vier uur koers. De maximum voorsprong van de Mégane bedraagt om 00u30 een dik anderhalve ronde, maar het spel van de pitstops brengt de ProSpeed Porsche op een tiental seconden van Anthony Kumpen, die overnam van Marc Goossens.

Vooral een sterke stint van David Loix heeft de Luikse Porsche naar voren gebracht. Ruben Maes kon in de Porsche 911 GT3 Cup S van First Motorsport de aanvallen van Loix niet counteren en moet zich voorlopig tevredenstellen met het derde stekje, goed voor de tweede plaats in Belgian GT. Net voor de klok van 1u00 komt Maes echter binnen voor een zevende pitstop. Jo Jamers besluit om nieuwe remmen te monteren onder de bolide met startnummer 50. Damien Coens, die achter het stuur van de Ferrari F430 GT3 #3 gekropen is, neemt de derde plaats over. Henk Haane, die overneemt van Maes, sluit als vierde aan, op drie ronden van de leider.

De progressie van de AD Viper lijkt te stagneren. Kenneth Heyer klokt constant rondentijden van 1:37" maar bevindt zich op twee ronden van de First Porsche, en op maar liefst zes ronden van de Mégane van het Delahaye Dream Team Goossens-Kumpen-Sougnez-Soulet. Speedlover blijft bevestigen. Met een uitstekende derde plaats in Belgian GT, zesde algemeen, hebben Verbist en Verbergt een uitstekende uitgangspositie voor het kampioenschap. De Porsche 997 GT3 Cup van André van Hoof draait als een Zwitsers uurwerk. Beste kwartet in de KS Motorsport-clan is de bemanning van de BMW M3 Silhouette van Moonens-Redant-Gepts-Stoeltie met een zevende plaats. De teamgenoten van zusterteam JD Competition blijven uitstekend meedraaien in de top-tien, met op dit moment een achtste plek. De Lamborghini Gallardo GT3 heeft vorig jaar een moeilijk leerjaar doorstaan in de 24 uur van Zolder, maar in de eerste negen uur vertoonde de Italiaanse bolide nog geen krimp.

Ten opzichte van het zes-uur punt heeft Moore International Motorsport een plaatsje goedgemaakt. Muytjens en co toeren rond op de negende plaats. Prachtig werk van het Britse team met een voornamelijk Belgische line-up. De top-tien wordt afgesloten door de tweede BMW M3 Silhouette van het KS-team, dat haar drie wagens in de top-tien ziet rijden. Een dikke pluim voor de technische crew van KS Motorsport en JD Competition.

Verder noteren we nog een motorwissel op de Astra Silhouette van MTE Racing. Het team heeft een huzarenstukje verricht door de motor op de krachtbron van de #23 te vervangen. Opgaves noteren we bij Accent Racing Team (Dodge Viper Competition Coupé), Signa Motorsport (Seat Leon) en ook de opgave van de Renault Mégane is een feit. Het brandje was een gevolg van een motorbreuk. Officieus, maar nog niet officieel, is dat VDS Racing Adventures de handdoek werpt. De Mustang FR500 GT3 #16 staat binnen om de achterbrug te vervangen, maar de meccano's lijken de strijd te hebben opgegeven.

De top tien algemeen:
1. #6 Delahaye Racing Team - Renault Mégane Trophy - 315 ronden
2. #60 ProSpeed Competition - Porsche 996 GT3 RSR +12s
3. #3 Delahaye Francorchamps Motors Racing Team - Ferrari F430 GT3 +1 lap
4. #50 First Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup S +4 laps
5. #14 AD Sport - Chrysler Viper GTS-R +6 laps
6. #20 Speedlover - Porsche 997 GT3 Cup +10 laps
7. #22 KS Motorsport - BMW M3 Silhouette +11 laps
8. #10 JD Competition by KS - Lamborghini Gallardo GT3 +15 laps
9. #7 Moore International Motorsport - BMW M3 GTR +20 laps
10. #21 KS Motorsport - BMW M3 Silhouette +21 laps

Bookmark and ShareVZW 24u.be - Mark Kessen op zondag 23 augustus 2009 om 01:14.
Circuit ZolderMichelinPriorwebEuro PrintingHastings McKay Associates