RacingWorld.be

ProSpeed neemt halfweg race leiding over na klapband bij Delahaye Mégane

ProSpeed neemt halfweg race leiding over Geen perfecte wedstrijd voor Delahaye Racing Team. De Ferrari F430 GT3 krijgt te kampen met startproblemen in de pitlane en ook de Renault Mégane Trophy krijgt een eerste tegenslag te verduren. Na een vlekkeloos wedstrijdbegin komt de bolide met startnummer zes de pits ingedoken met een klapband. De schade blijft beperkt en Soulet kan snel zijn weg vervolgen. ProSpeed Competition profiteert optimaal en Louis Machiels kan de Porsche 996 GT3 RSR naar de leiding loodsen. De voorsprong van de Porschisten uit Luik loopt op tot anderhalve ronde, maar bij Delahaye geven ze zich niet gewonnen. Het aanvalsoffensief wordt geleid door de Renault Mégane, terwijl First Motorsport en het kwartet van de Delahaye Ferrari haasje over spelen. "Wij blijven onze strategie volgen", aldus Delahaye-team manager Gilles Terlinden.

First Motorsport kende wat oponthoud met een remprobleem, terwijl de Ferrari F430 GT3 van Delahaye Francorchamps Motors Racing Team maar liefst zestien pitstops gemaakt heeft. Ter vergelijking: de Porsche 911 GT3 Cup S van First heeft maar negen passages aan de pitlane op de teller. De Ferrari raakt moeilijk weg uit stilstand en moet telkens aangeduwd worden door de meccano's. Aanduwen is reglementair niet toegestaan en daarom wordt het team telkens bestraft met een stop & go-penalty. De top-vijf wordt vervolledigd door Speedlover, dat met het kwartet Hemroulle-Verbergt-van Hover-Raus een meer dan behoorlijke eerste wedstrijdhelft achter de rug heeft. "De wiellagers baren ons wat zorgen. Het tempo ligt hoger als vorig jaar. Hopelijk houdt de mechaniek het uit", zegt Jürgen van Hover.

Beide Chrysler Viper GTS-R rijden broederlijk bij elkaar op de zesde en zevende stek. Voorlopig houdt AD Sport de bovenhand over Kuismanen Competition maar ondermeer Duncan Huisman en Eric Behrens komen met de Finse Viper sterk opzetten. Achtste algemeen... nog stééds de Lamborghini Gallardo GT3 van JD Competition by KS. De Italiaanse schone verbaast vriend en vijand en de rijders werken een foutloos parcours af. De Laet, Vollenbergh, en de broers Van der Zwaan stevenen af op de vierde plaats in Belgian GT, met uitzicht op een podiumplaats in Divisie 1. De top-tien wordt vervolledigd door de BMW M3 Silhouette #21 van KS Motorsport en de BMW M3 GTR van Moore International Motorsport.

Pechvogels van de afgelopen uren:
Scuderia Monza - Dodge Viper Competition Coupé (motorbreuk - opgave)
Ostend Racing - BMW M3 (diverse problemen)
VDS Racing Adventures - Ford Mustang FR500 GT3 (achterbrug)
VDS Racing Adventures - Ford Mustang FR500 GT4 (achterbrug)
Recy Racing Team - BMW 120d (turbodruk)
AD Sport - Porsche 996 Biturbo (diverse problemen)
KS Motorsport - BMW M3 Silhouette (gaskabel)
Accent Racing Team - Dodge Viper Competition Coupé (opgave)

De inzet van het VDS Racing Adventures team wekt bewondering bij de andere teams. Beide wagens hebben al enkele uren in de pits vertoefd, maar Raphaël van der Straeten houdt beide Mustang op de baan! De avonturiers hebben de afgelopen uren zowat beide wagens volledig opnieuw opgebouwd. Hopelijk kunnen de Amerikaanse muscle cars het tot het einde van de wedstrijd uitzingen.

De top tien algemeen:
1. #60 ProSpeed Competition - Porsche 996 GT3 RSR - 423 ronden
2. #6 Delahaye Racing Team - Renault Mégane Trophy +2 laps
3. #3 Delahaye Francorchamps Motors Racing Team - Ferrari F430 GT3 +4 laps
4. #50 First Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup S +7 laps
5. #20 Speedlover - Porsche 997 GT3 Cup +15 laps
6. #14 AD Sport - Chrysler Viper GTS-R +21 laps
7. #12 Kuismanen Competition - Chrysler Viper GTS-R + 23 laps
8. #10 JD Competition by KS - Lamborghini Gallardo GT3 +24 laps
9. #21 KS Motorsport - BMW M3 Silhouette +27 laps
10. #7 Moore International Motorsport - BMW M3 GTR +37 laps

Foto: Marnik Mouchaers

Bookmark and ShareVZW 24u.be - Mark Kessen op zondag 23 augustus 2009 om 06:23.
SRO BelgiumMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingMultidesk.be - Dé gratis PC- en multimedia helpdesk!