RacingWorld.be

18u: Cruist ProSpeed richting overwinning of komt First sterk opzetten?

ProSpeed Competition - Porsche 996 GT3 RSRMet nog één vierde van de wedstrijd voor de boeg, lijkt alles stilletjes in zijn definitieve plooi te vallen, hoewel we ons nog aan een offensief van First Motorsport mogen verwachten. Vooraan heeft ProSpeed Competition drie rondjes moeten inboeten. Bij het wegvallen van de Delahaye Mégane bedroeg de voorsprong op de eerste achtervolgers nog zeven ronden, maar bij het Luikse Porsche-team werd besloten om het tempo te laten zakken. Ondertussen geven de First Motorsport Porsche 911 GT3 Cup S en de Delahaye Ferrari F430 GT3 het volle pond. François Verbist heeft er in de First Porsche opnieuw enkele indrukwekkende uurtjes opzitten en sluit het gat met de leiders aan een tempo van 3 seconden per ronde. De Ferrari blijft kampen met een nukkige startmotor en bij elke pitstop dient het team de wagen op gang te duwen, met als resultaat een stop & go-penalty.

Kuismanen Competition - Chrysler Viper GTS-RDuncan Huisman heeft Kuismanen Competition ook terug in de wedstrijd gebracht, op een vierde stek, weliswaar op 23 ronden van de leidende Porsche. De Chrysler Viper GTS-R maalt nu onvermoeibaar haar rondjes af, maar het gat met de top-drie dichten is onbegonnen werk. Met nog zes uur voor de boeg lijkt de vierde plaats het hoogst haalbare, zeker aangezien de top-drie geen tekenen van zwakte vertoont. Enkel pech kan Kuismanen Competition naar het podium loodsen. Uitstekend vijfde blijft nog steeds de Porsche 997 GT3 Cup van Speedlover, tevens goed voor de derde plaats in Belgian GT. Aangezien Koen Wauters en Jeffrey van Hooydonk pas als zevende algemeen volgen, vierde Belgian GT, zouden Hemroulle en Verbergt over enkele uurtjes opnieuw enkele punten van hun achterstand in het kampioenschap kunnen afknabbelen.

First Motorsport - Porsche 997 GT4Tussen de Speedlover Porsche en de Dodge Viper Competition Coupé van KRK Racing vinden we nog de Chrysler Viper GTS-R van AD Sport terug. KS Motorsport heeft opnieuw de weg naar de top-tien gevonden. De BMW M3 Silhouette met achter het stuur Moonens-Redant-Gepts-Stoeltie blijft het goed doen. De bolide met startnummer 22 is momenteel goed voor de achtste plaats. Schitterend - en onverwacht - is ook de negende plaats algemeen van de Porsche 997 GT4 van First Motorsport; meteen ook leider in Divisie 2 van het Belgian GT. De top-tien wordt afgesloten door de andere BMW M3 van KS, die nog wat pech kenden met een nukkige oliesensor. "Even vreesden we voor een motorpanne, maar gelukkig was het slechts een slecht werkende sensor. Het heeft ons twintig minuten gekost, maar nu gaan we jagen voor nog een mooie klassering binnen te halen", vertelt Steve Vanbellingen.

De Lamborghini Gallardo GT3 van JD Competition by KS heeft het niet tot het einde kunnen uitzingen zonder het slachtoffer te worden van mechanische pech. Het differentieel heeft het begeven en de wagen vertoeft al een hele tijd in de pitlane. Bij VDS Racing Adventures houdt het avontuur nooit op. Probleem na probleem wordt verholpen, opgeven staat niet in het woordenboek bij Van der Straten en co. Op dit moment hebben we nog twintig wagens in koers.

De top tien algemeen:
1. #60 ProSpeed Competition - Porsche 996 GT3 RSR - 634 laps
2. #50 First Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup S +4 laps
3. #3 Delahaye Francorchamps Motors Racing Team - Ferrari F430 GT3 +6 laps
4. #12 Kuismanen Competition - Chrysler Viper GTS-R +22 laps
5. #20 Speedlover - Porsche 997 GT3 Cup +27 laps
6. #14 AD Sport - Chrysler Viper GTS-R +33 laps
7. #4 KRK Racing - Dodge Viper Competition Coupé +52 laps
8. #22 KS Motorsport - BMW M3 Silhouette +58 laps
9. #150 First Motorsport - Porsche 997 GT4 +60 laps
10. #21 KS Motorsport - BMW M3 Silhouette +61 laps

Foto's: Marnik Mouchaers

Bookmark and ShareVZW 24u.be - Mark Kessen op zondag 23 augustus 2009 om 10:41.
Circuit ZolderMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingHastings McKay Associates