RacingWorld.be

Terugblik van 24u.be op de 24 Hours of Zolder, en een blik op de toekomst...

De 31ste editie van de 24 Hours of Zolder zit erop, 24 uur spanning en inspanning en een slijtageslag voor mens en machine heeft zijn winnaar gevonden. We feliciteren ProSpeed Competition met de overwinning maar we hebben evenveel bewondering en respect voor alle deelnemers die het voorbije weekend mee kleur hebben gegeven aan de wedstrijd.

Deze editie van de 24 Hours of Zolder begon onder een moeilijk gesternte als gevolg van de perikelen rond de overdracht van de promotie. Ondanks de late start van de campagne hebben alle partijen er mee voor gezorgd dat het evenement heeft plaatsgevonden en op een zo breed mogelijk platform kon worden verreden. Langs onze kant wensen we Speedworld Promotions alle succes naar volgend seizoen toe, terwijl wij samen aan de verdere uitbouw en het heropleven van dit evenement blijven werken.

We vergeten echter ook SRO Belgium niet. Ondanks alles heeft SRO ook steeds getracht de autosport centraal te stellen en een kwalitatief hoogstaand kampioenschap te verzorgen. Het opzet is niet geheel geslaagd en heeft voor heel wat stof tot discussie gezorgd, maar het heeft uiteindelijk indirect mee de basis gelegd tot een brede samenwerking binnen de autosportwereld in België. De samenwerking tussen Vlaanderen en Wallonië via twee grote promotoren is iets wat voordien moeilijk denkbaar was. Zo biedt elke tegenslag dus ook nieuwe opportuniteiten.

Wat betreft onze inspanningen wens ik zeker alle medewerkers van vzw 24u.be te bedanken. Iedereen heeft deze week opnieuw met veel enthousiasme, inzet en weinig slaap ervoor gezorgd dat we de ruim 70.000 bezoekers op de website van informatie en foto's konden voorzien. Een woord van dank gaat ook uit naar Guy Geurts en zijn crew die instaat voor het Radio Info Team en het Mediacenter. Zonder hen was het onmogelijk geweest om in zulke aangename sfeer deze 31ste editie van de 24 Hours of Zolder te verslaan.

Voor 2010 beloven we alvast enkele verdere uitbreidingen aan onze website waardoor u nog meer en nog beter kan geïnformeerd worden. Nieuw is alvast dat www.24u.be vanaf nu niet enkel actief zal worden bijgewerkt in de aanloop en de periode rond de 24 uur, maar dankzij een hechte samenwerking met Speedworld Promotions kan vzw 24u.be u voortaan 365 dagen per jaar informeren over alles wat met de 24 Hours of Zolder heeft te maken. We brengen u alle promoties, aankondigingen, weetjes en nieuws nog sneller en breder.

www.24u.be zal ook het toegangsplatform worden voor de piloten en teams. Niet alleen het publiek maar ook de deelnemers zullen meer en bredere informatie ontvangen via onze kanalen. Reglementen, inschrijvingsmodaliteiten enz. zullen centraal worden beheerd en ter beschikking gesteld via de website.

Later zeker nog meer hierover!

Bookmark and ShareVZW 24u.be - Patrick Hendrickx op zondag 23 augustus 2009 om 16:05.
Circuit ZolderMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingHastings McKay Associates