RacingWorld.be

Nachtmerrie bij Delahaye - Motorbreuk op Ferrari F430 met nog vier uur te gaan

Delahaye Francorchamps Motors Racing Team - Ferrari F430 GT3Hemel en hel liggen dicht bij elkaar in de autosport. Na enkele uren wedstrijd hield het team van Gilles Terlinden de bovenhand met zowel de Renault Mégane Trophy als de Ferrari F430 GT3. Eerst domineerde de Mégane samen met de Porsche 996 GT3 RSR van ProSpeed Competition de koers, maar een klapband kostte het team een viertal ronden. Even later werden ze nog verder teruggeslagen. Marc Goossens diende de Mégane langs de baan te parkeren met een gebroken krukas. Eenmaal aangekomen in de pits werd het al snel duidelijk dat het geen zin had om de schade te herstellen. Het team had met de Ferrari F430 GT3 nog een ander ijzer in het vuur, maar ook dat mocht niet baten...

Ondanks een perfecte wedstrijd van Bouvy, Coens, Mollekens en Kelders bleek de Ferrari niet bestand tegen de zware Zolderse etmaalrace. Nadat eerst de startmotor dienst weigerde, en men bij elke pitstop een stop & go-penalty cadeau kreeg, moest het team de handdoek werpen met een motorpanne. Vier uur voor tijd ziet Delahaye een gegarandeerde podiumplaats door de vingers glippen. Een pijnlijk moment, nadat ook de Mégane in tweede stelling het strijdperk moest verlaten. Vooraan blijft ProSpeed Competition de dans leiden, voor de Porsche 911 GT3 Cup S van First Motorsport. Kuismanen Competition heeft er een geweldige inhaalwedstrijd opzitten, vooral te danken aan uitstekende stints van Duncan Huisman, en mag zich stilaan opmaken voor de laagste podiumtrede... indien de Viper heel blijft.

Een prachtige vierde plaats algemeen, tweede in Belgian GT, voor het kwartet Hemroulle-Verbergt-van Hover-Raus. Met een standaard Porsche 997 GT3 Cup kende het Speedlover team geen enkel probleem en de troepen van André van Hoof reden hun eigen wedstrijd. Met de titelstrijd bij de rijders in het achterhoofd, deden Hemroulle en Verbergt wat van hen verwacht werd, door zowel na 6 als 12 uur voor de KRK Viper over de streep te komen. De vijfde plaats algemeen is in handen van KRK Racing, dat ook een lange inhaalwedstrijd achter de kiezen heeft.

KS Motorsport heeft ook een prachtige remonte achter de rug. De BMW M3 Silhouette #22 en 21 rijden broederlijk achter elkaar op de zesde en zevende plaats, met in hun spoor de verrassende Porsche 997 GT4 Cup van First Motorsport - waaronder Derdaele-junior. Beste tourisme-wagen is de BMW M3 GTR van Moore International Motorsport. Het Britse team heeft duidelijk getoond dat ze Circuit Zolder nog steeds onder de knie heeft. De top-tien wordt afgesloten door... de McDonald's Racing Team Porsche 996 GT3 RS, dat ook uit de achterste gelederen is teruggekomen. Hopelijk kan de ex-Le Mans-wagen het uitzingen tot het einde van de wedstrijd, wat een ongelooflijk succes zou zijn voor het team rond de sympathieke West-Vlaming François Bouillon en zijn teamgenoten Jean-Claude Voets, Niels Cox en Stefaan Tavernier.

Voorspelling "Belgian GT Championship" - "Driver Challenge". Indien er vooraan niets wijzigt, wordt dit de nieuwe tussenstand in het rijderskampioenschap BGTC:
1. Koen Wauters - van Hooydonk: 133 + 12 ptn (derde plaats Div. 1) = 145 ptn
2. Tim Verbergt - J-F Hemroulle: 127 + 16 ptn (tweede plaats Div. 1) = 143 ptn
3. Bert Longin - François Verbist: 109 + 20 ptn (leader Div. 1) = 129 ptn
4. Fred Bouvy - Damien Coens: 110 + 0 ptn (DNF) = 110 ptn
5. Pertti Kuismanen - Duncan Huisman: 97 + 0 ptn (niet in Div. 1) = 97 ptn

Foto: Marnik Mouchaers

Bookmark and ShareVZW 24u.be - Mark Kessen op zondag 23 augustus 2009 om 12:40.
SRO BelgiumMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingMultidesk.be - Dé gratis PC- en multimedia helpdesk!