RacingWorld.be

ProSpeed wint 24 Hours of Zolder - First en Kuismanen vervolledigen podium

ProSpeed Competition - Porsche 996 GT3 RSRLange tijd zag het ernaar uit dat First Motorsport nog een vuist zou kunnen maken tegen de het ProSpeed-kwartet Franz Lamot, Rudi Penders, David en Louis Machiels. Maar de pechduivel zou uiteindelijk de wedstrijd beslissen. ProSpeed Competition vertrok als underdog maar wist als één van de weinige teams uit de problemen te blijven. "Enkel een afgebroken moertje aan de splitter heeft ons wat tijd gekost. Tijdens de wedstrijd hebben we ook even zonder kofferdekseltje gereden, maar dat is eigenlijk het enige abnormale uit onze wedstrijd", glimlacht een tevreden Rudi Penders na de slopende etmaalrace. Voor Penders en co is het de eerste overwinning in de 24 Hours of Zolder, allemaal te danken aan de legendarische betrouwbaarheid van de Porsche en het harde werk van het Luikse team. Terwijl de rest van het veld af te rekenen kreeg met mechanische pech, met uitzondering van de Porsche 997 GT4 van First en de Porsche 997 GT3 Cup van Speedlover, draaide het exemplaar van ProSpeed Competition als een Zwitsers uurwerk.

First Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup SFirst Motorsport teambaas Jo Jamers gaf zijn troepen 's nachts de opdracht om voluit aan te vallen: "Ik heb tegen mijn jongens gezegd van de lat hoog te leggen. We hebben acht ronden dichtgereden en stranden op vier ronden van de overwinning. Als ik mijn rekening maak, weet ik waar de fout zit. We hebben ongeveer elf ronden verloren door te kiezen voor foute remmen. Ik heb me laten verleiden om een nieuw systeem in gebruik te nemen, dat mij gegarandeerd werd effeciënter te zijn dan het systeem waar we normaal mee werken in etmaalraces. Tel daarbij de acht ronden die we goedgemaakt hebben en we hadden een goede kans gehad om deze wedstrijd te winnen. First Motorsport was er opnieuw dicht bij. We bevestigen dat de resultaten van de voorbije jaren geen toevalstreffers waren. Deze race wil ik écht eens winnen. Volgend jaar kom ik zeker terug, waarschijnlijk met de Porsche 911 GT3 Cup S. De wagen was goed, de rijders waren goed, maar het heeft niet mogen zijn. Op het einde hebben we ook geen risico's meer genomen - we pakken belangrijke punten voor het kampioenschap. Wie weet maken we bij de seizoensafsluiter in Zolder nog een goede kans!"

 Speedlover - Porsche 997 GT3 Cup Na het wegvallen van de beide Delahaye-wagens was het niet meer spannend om de derde plaats. Kuismanen Competition kon gemakkelijk de derde plaats consolideren na een uitmuntende inhaalwedstrijd van vooral de Nederlandse polesitter Duncan Huisman. Ook André van Hoof heeft opnieuw een geweldige 24 Hours of Zolder achter de rug. De Speedlover-patron vertrouwde zijn standaard Porsche 997 GT3 Cup toe aan Hemroulle, Verbergt, van Hover en Raus. Het kwartet kweet zich perfect van zijn taak, met een geweldige vierde plaats als gevolg - tweede in Belgian GT. Daarmee naderen Hemroulle en Verbergt overigens tot op twee punten van het KRK Racing-duo Koen Wauters-Jeffrey van Hooydonk. Zij kwamen met de Dodge Viper Competition Coupé met startnummer vier als vijfde over de streep.

KS Motorsport - BMW M3KS Motorsport was op was naar een mooi resultaat, met drie wagens in de top-tien, maar jammer genoeg was de #22 BMW M3 Silhouette niet betrouwbaar genoeg om het einde van de wedstrijd uit te rijden op racesnelheid. Vanbellingen en co zijn na een inhaalrace opgeklommen naar de zevende plaats, net achter de verrassende Porsche 997 GT4 van First Motorsport. Beste tourwagen is de BMW M3 GTR van Moore International Motorsports, goed voor de achtste plaats. JD Competition by KS finisht voor het tweede maal op rij met de Lamborghini Gallardo GT3 - ditmaal op de negende plaats algemeen. Voor McDonald's Racing Team is de ommekeer ingezet. Het team rond François Bouillon eindigt tiende algemeen met de Porsche 996 GT3 RS.

De AD Sport Viper heeft rustig moeten uitbollen. Marchal, Heyer, Kuus en Lumbeeck eindigen elfde, voor de #22 BMW M3 Silhouette van KS, de #24 BMW 120d van Recy Racing Team, de #77 Renault Clio van Rudolph Racing, terwijl de Porsche 996 Biturbo van AD Sport de top-vijftien vervolledigt. Als laatste wordt de Ford Mustang GT4 van VDS Racing Adventures geklasseerd, genoeg om Christian Deridder de titel te schenken in Divisie 2 van het Belgian GT Championship.

Geven we nog even mee dat doorheen het weekend 22.000 bezoekers naar Circuit Zolder afzakten voor deze 31ste editie van de 24 Hours of Zolder. Over de gehele meeting (vier dagen) waren er dat 28.000

De top tien algemeen:
1. #60 ProSpeed Competition - Porsche 996 GT3 RSR - 844 laps (new record!)
2. #50 First Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup S +4 laps
3. #12 Kuismanen Competition - Chrysler Viper GTS-R +37 laps
4. #20 Speedlover - Porsche 997 GT3 Cup +38 laps
5. #4 KRK Racing - Dodge Viper Competition Coupé +65 laps
6. #150 First Motorsport - Porsche 997 GT4 +77 laps
7. #21 KS Motorsport - BMW M3 Silhouette +89 laps
8. #7 Moore International Motorsport - BMW M3 GTR +96 laps
9. #10 JD Competition by KS - Lamborghini Gallardo GTR +98 laps
10. #217 McDonald's Racing Team - Porsche 996 GT3 RS +104 laps


Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters

Bookmark and ShareVZW 24u.be - Mark Kessen op zondag 23 augustus 2009 om 16:01.
Circuit ZolderMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingMultidesk.be - Dé gratis PC- en multimedia helpdesk!