RacingWorld.be

Reacties van de podiumfinishers (deel II)

KRK Racing - Dodge Viper Competition CoupéKoen Wauters - KRK Racing (vijfde algemeen - derde BGTC): "Tevreden en teleurgesteld. Gemengde emoties dus. Enerzijds zag het er naar zes uur naar uit dat het kalf verdronken was. We waren teruggevallen naar de achttiende plaats door een bijzonder dom probleem. De rijdersstoel was afgebroken. We hebben drie kwartier verloren, maar ook dan weet je dat je nog 18 uur voor de boeg hebt. In de strijd om het rijderskampioenschap hebben we de schade kunnen beperken, terwijl we een goede zaak doen in het teamkampioenschap. Zolder zal zwaar worden! Als jullie gelijk hebben, en we hebben maar twee punten voorsprong op de Audi-boys, dan zullen we alles op alles moeten zetten om de titels binnen te halen. Wat kunnen we daarvoor doen? Werken aan de afstelling. Nog een keertje komen testen, en zien dat alles in orde is voor die belangrijke seizoensafsluiter!"

Jurgen van Hover - Speedlover (vierde algemeen - tweede BGTC): "1 plaats beter als vorig jaar, zowel algemeen als in de klasse. Nu eindigde ik vierde... dat betekent dat ik nog drie jaar geduld moet uitoefenen! Waarschijnlijk zijn wij het team dat de minste mechanische pech hebben gekend. De wagen is nog steeds in perfecte toestand. Geen enkele trilling, niets! De enige tegenslag was een kiezeltje dat via de velg een lekke band veroorzaakte. André van Hoof heeft de wagen perfect voorbereid. Een droomresultaat!"

McDonald's Racing Team - Porsche 996 GT3 RSFrançois Bouillon - McDonald's Racing Team (tiende algemeen - derde Klasse 2 DSMEC): "Eindelijk! Dat kan je wel zeggen! Het heeft ons zes jaar geduurd om de finishvlag te zien. Nochtans zag het er een uur voor het einde minder goed uit. De motor was warm gelopen en sprong in veiligheidsmodus. We hebben toen het tempo laten zakken, maximum 5500 toeren gereden, en rondjes van 1:50" afgewerkt. Dankzij onze youngster Niels Cox hebben we een schitterende remonte gemaakt. Helemaal van achter op de grid zijn we naar de top-tien geklommen!"

Steve Vanbellingen - KS Motorsport (zevende algemeen - winnaar S1 BTCS): "Niet waar we voor gekomen zijn. De motor is in het laatste half uur stukgegaan. Wat kan je daaraan veranderen? Dat is autosport. Een uur voor het einde hadden we drie wagens in de top-tien, en aan de finish vallen er nog eentje daarbuiten. Waarschijnlijk zie je me volgend jaar opnieuw aan de start van deze race, als het opnieuw een open wedstrijd wordt. Dat moet lukken!"

Kuismanen Competition - Chrysler Vip GTS-RPertti Kuismanen - Kuismanen Competition (derde algemeen - winnaar Klasse 1 DSMEC): "Een erg moeilijke wedstrijd. We hebben de finish gehaald, maar de champagne voor onze overwinning in Klasse 1 van de DSMEC, tweede plaats algemeen, smaakt toch een beetje bitterzoet. Veel kleine probleempjes in het begin van de wedstrijd, grote problemen op het einde. De wiellagers waren helemaal kapot. Als ik aan het gaspedaal kwam, gleed ik alle kanten uit. Toen zag ik Verbergt in de Porsche van Speedlover nog komen opzetten... en heb ik weer wat gas gegeven. Ik was de hele tijd in contact met de pits om te vragen hoeveel voorsprong ik nog had. Spannende momenten in zo'n sterke Viper die je niet helemaal meer onder controle hebt."

Foto's: Martijn Wouters

Bookmark and ShareVZW 24u.be - Mark Kessen op zondag 23 augustus 2009 om 17:19.
SRO BelgiumMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingCKW Media