RacingWorld.be

Nabeschouwing: Olivier Muytjens (Moore International Motorsport)

Olivier Muytjens werkt dit seizoen een soort à la carte programma af en daartoe behoorde ook de 24 Hours of Zolder. Dit weekend werd de 31ste editie van de klassieker op de Limburgse omloop gehouden en voor het eerst in drie seizoenen was de wedstrijd weer een 'open' race voor GT's, Silhouettes en Toerismewagens.

Voor deze slopende opdracht koos Olivier voor een wagen die in het verleden al meer dan eens zijn kwaliteiten bewezen had en die Olivier ook al kende, met name de BMW M3 GTR van Moore International Racing.

Al vlug vonden de vier rijders, met name Willie Moore, Michel Decoster, 'Brody' en Olivier Muytjens een prima set-up en dus ook een goed ritme. De wagen leek een ritme van 1.40 goed te verwerken en daar werd dan ook de lat gelegd. "Inderdaad", zegt Olivier Muytjens. "We wisten dat de wagen zeer goed was, dat we niet moesten forceren en legden de lat op die 1.40. Met de aanwezigheid van een hele hoop GT1, GT2, GT3 en Silhouettes had het helemaal geen zin de wagen verder te forceren en we reden naar een goede startplaats voor de start van de 24 Hours of Zolder, zaterdag om 16u00."

Zoals verhoopt, kon de jonge wolf uit Moresnet op een heel betrouwbare wagen rekenen tijdens de eerste wedstrijduren. Tijdens de nacht klom de Britse BMW dan ook naar een schitterende zevende plek algemeen op, uiteraard aan kop van de klasse van de toerismewagens. De BMW M3 GTR #7 bleef draaien, draaien en draaien...

"Maar rond de klok van drieën 's nachts hebben we dan een typisch probleem voor de harde omloop van Zolder gekend. Michel Decoster zat aan het stuur van de BMW toen één van de rempistons het begaf en de remschijven vuur vatten. We verloren door verschillende interventies meer dan een uur en zakten uiteraard ook weg in het klassement. Maar onze tegenstand kon er niet van profiteren en op het moment dat alles opgelost was, konden we zonder probleem en aan hetzelfde ritme onze weg verder zetten."

Naderhand bleek dat ook het enige probleem met de BMW M3 GTR van Moore International Racing, die niet enkel zonder veel euvels het einde haalde, de toerismeklasse won, maar tevens schitterend achtste algemeen werd. "Een van de sterke punten van het team was de homogeniteit", aldus Muytjens. "In zulke lange race is dat enorm belangrijk. Voor het overige heeft het team van de Britten enorm werk geleverd, wat uiteraard allemaal mee tot zo'n resultaat bijdraagt. Zeker een schitterend resultaat..."

Voorlopig heeft Olivier Muytjens nog geen verdere plannen, maar er wordt wel hard gewerkt om hem voor het einde van het seizoen opnieuw aan het werk te krijgen.

VF/OM press

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op zondag 23 augustus 2009 om 23:56.
SRO BelgiumMichelinPriorwebEuro PrintingMouchaers Media Services