RacingWorld.be

Nabeschouwing: JD Competition by KS

Het Belgian GT Championship Mediagroep Van Dyck was dit weekend op het circuit van Zolder aan de vijfde meeting van het seizoen toe. JD Competition by Astromega nam met een Lamborghini Gallardo GT3 aan de 24 Hours of Zolder deel, de belangrijkste wedstrijd van het nationale autosportseizoen. Op de Gallardo in de kleuren van Sporza zaten de Nederlandse broers van der Zwaan, Joost Vollebergh en Danny De Laet achter het stuur. Na 24 uur racen finishte de Lamborghini heel knap negende en vierde in de GT3-klasse. Voor de tweede maal op rij kwam de JD Lamborghini Gallardo GT3 over de finishlijn van de 24 Hours of Zolder, een zeer sterke prestatie voor het Antwerpse team.

De vrije trainingen en kwalificaties verliepen voor JD Competition vlekkeloos. "De wagen is echt schitterend, we hebben geen enkel probleem en een zevende startplaats is zeker goed", vertelt Arjan van der Zwaan. "Het is wel niet makkelijk geweest, want het was enorm heet gedurende beide trainingsdagen, ik hoop toch op een graad op vijf minder tijdens de 24 uur zelf, want hitte is een enorme vijand van racewagens."

Het was misschien wel iets frisser bij de start, maar de zon was toch echt wel op de afspraak bij de start van de 31ste editie van de 24 Hours of Zolder. De Lamborghini-rijders hadden voor de start van de race enkele duidelijke afspraken gemaakt. "Inderdaad", legt Danny De Laet uit. "Wij gaan niets forceren, maar de techniek respecteren en foutloos onze rijbeurten trachten af te leggen. Enkel op deze manier kan je deze opdracht tot een goed einde brengen. Het circuit van Zolder is misschien wel het meest veeleisende van de wereld voor zo'n lange wedstrijd. In Le Mans of Spa wordt van de remmen en de versnellingsbak minder geëist dan hier, wat dus een wat behoudende rijstijl vereist."

En de vier rijders hielden zich strikt aan de afspraken. De Lamborghini Gallardo uit de ateliers van KS Motorsport liep als een klok en nestelde zich goed in de top-10. "Een schitterende wagen, al heel het weekend", doet Joost Vollebergh tussen een rijbeurt zijn uitleg.

Maar 'it ain't over until it's over' klinkt het bekende refrein. "En dat bewijs volgde voor ons jammer genoeg net voor de middag op zondag", gaat Danny De Laet verder. "Het differentieel van de wagen is stuk gegaan en we moeten de hele versnellingsbak vervangen. Er gaan hier echt ronden en ronden en ronden verloren. Ik weet zelfs niet of we onze plaats in de top-10 gaan kunnen vasthouden. Echt een frustratie na zo'n prachtige raceweek..."

Maar JD Competition zou JD Competition niet zijn, als er opgegeven zou worden. De Antwerpse crew vocht terug en met nog meer dan zes uur te gaan werd de achtervolging ingezet. "En we strandden uiteindelijk toch op een mooie negende plaats. Los van de versnellingsbak, zijn we bijzonder gelukkig met deze prestatie", geven alle rijders van het team bij het vallen van de zwart-wit geblokte vlag nog mee.

Met deze positieve noot blikt JD Competition by KS Motorsport alweer op de volgende opdracht vooruit. Op 24 en 25 oktober vindt de grote seizoensfinale tijdens het FIA GT-weekend in Zolder plaats.

JC/JD by KS

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op maandag 24 augustus 2009 om 19:43.
SRO BelgiumMichelinPriorwebEuro PrintingMultidesk.be - Dé gratis PC- en multimedia helpdesk!