RacingWorld.be

Nabeschouwing: KRK Racing

Koen Wauters, Jeffrey Van Hooydonk, Raf Vanthoor en Kris Wauters zijn het afgelopen weekend vijfde geëindigd in de 24 uur van Zolder en pakte in de GT3 klasse de derde podiumplaats. Al bij al een goed resultaat in een wedstrijd gekruid met enkele onvoorziene hindernissen. Met nog één race weekend te gaan staan Koen Wauters en Jeffrey Van Hooydonk nog steeds aan de leiding in het kampioenschap.

Koen Wauters nam zaterdagmiddag om 16.00 u de start en kreeg al in de tweede ronde te maken met een elektronisch probleem. "De stroom floepte aan en uit waardoor alles even stil viel. Rijden in die omstandigheden was niet makkelijk. Na enkele ronden moest ik al heel wat terrein goedmaken. Het team stond voor een raadsel en had niet meteen een oplossing. Naarmate de wedstrijd vorderde verminderde het probleem en loste het zich min of meer vanzelf op. Na vijf uur wedstrijd dook pas een écht probleem op. De stoel kwam los, kantelde en moest vervangen worden. Geen makkelijke klus want het railsysteem om de stoel te verplaatsen bleek stuk. De enige oplossing was om de stoel uit de demo wagen te halen en die in de race wagen te zetten. Niet meer op rails, maar vastgezet met bouten. We verloren dik veertig minuten en zakten naar de 18de plaats. Nadien hebben we een versnelling hoger geschakeld en zijn we aan een remonte begonnen die eindigde op de vijfde plaats algemeen en een podium in de GT3 klasse. Al bij al moeten we tevreden zijn met dit resultaat."

Voor wat betreft het kampioenschap blijven Koen en Jeffrey nog aan de leiding maar de concurrentie heeft een flinke hap van de voorsprong afgedaan. "Ik denk dat we nog drie punten voorsprong hebben op onze eerste achtervolger" aldus Jeffrey Van Hooydonk. "Veel is dat niet, maar een voorsprong is beter dan een achterstand. Nadeel voor ons is dat de laatste wedstrijd gereden wordt op Zolder, een circuit dat onze Viper niet zo ligt. De remmen krijgen het er hard te verduren, we zitten met ballast en we hebben dit jaar nog niet gewonnen op Zolder. Maar we staan wel nog op kop in het kampioenschap en zullen alles uit de kast halen om daar te blijven staan. De Viper is een goede wagen maar op vlak van evoluties hebben de Porsche en Audi een streepje voor. Een excuus is dat niet, wel de realiteit. We mogen best fier zijn op wat we dit jaar al met dit jonge team gepresteerd hebben. Er is al flink wat slagroom op de KRK taart, nu de kers nog! We zullen er alles aan doen en onze huid duur verkopen!"

In de slotwedstrijd zet KRK opnieuw twee wagens in. Eén voor Koen Wauters en Jeffrey Van Hooydonk en een andere voor Raf Vanthoor en Kris Wauters. De vertrouwde Dogde Viper #4 en #8 zijn eind oktober terug op de afspraak. Kris Wauters : "Met 2 wagens kan je het in theorie tactisch aanpakken maar praktisch gezien is dat een ander paar mouwen. Vooreerst grijpen wij terug naar onze oude Viper, de nieuwe kon na de crash in Francorchamps niet meer hersteld worden. Ten tweede race ik voor mijn plezier en probeer ik altijd het onderste uit de kan te halen. Dat zal ik ook doen in die laatste twee wedstrijden. En ten derde is Zolder niet echt een Viper vriendelijk circuit. Ik ben het helemaal eens met Jeffrey en het feit dat de Porsche en Audi meer geëvolueerd zijn dan de Viper. Het wordt een moeilijke opgave maar het is wel een uitdaging. En het wordt bijzonder spannend! Ik hoop dat we een titel kunnen winnen. Ofwel bij de rijders ofwel bij de teams. Een hoofdrol kunnen spelen in de ontknoping van het kampioenschap. Daar droomt toch iedereen van?"

Nog heel even terug naar dit weekend en de 24 uur van Zolder. Voor Raf Vanthoor de eerste wedstrijd na zijn verschrikkelijke crash in Francorchamps. "Voor aanvang van de wedstrijd had ik enorm veel stress. Zoiets maakte ik nog nooit mee. Racen is fun maar dit weekend was dat voor mij persoonlijk niet het geval. Voor eerst het feit dat ik sinds die crash in Francorchamps opnieuw achter het stuur kroop maar ook dat ik schrik had om opnieuw in de fout te gaan en het zo te verknoeien voor Jeffrey en Koen. Na mijn laatste beurt was ik blij dat alles achter de rug was. De stress hebben we nu gehad, volgende wedstrijd is een ander verhaal en tegen dan gaan die muizenissen niet meer in het hoofd zitten."

KRK Racing team ontving op Zolder zo'n 900 genodigden en tekende voor een vlekkeloze organisatie. "Veel kan ik er niet over zeggen want ik heb de meeste tijd doorgebracht in de box, de camper of in de wagen", zegt Raf Vanthoor. "Maar ik weet wel dat Roberto Celea en Katrien Jennen fantastisch werk geleverd hebben. De gasten werden op een professionele manier ontvangen en naar de tent of mezzanines geleid. Daar konden ze een hapje eten en een glaasje drinken. Door het warme weer had het bier veel succes en hebben we zondagochtend in allerijl nog enkele extra vaten laten aanrukken. De sfeer was top, de gasten en sponsors allen tevreden. We kunnen terugblikken op een fantastische organisatie en op de piste hebben we alle zeilen bij gezet om nog een mooi resultaat neer te zetten."

ED/KRK press

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op woensdag 26 augustus 2009 om 17:46.
Circuit ZolderMichelinPriorwebEuro PrintingCKW Media