RacingWorld.be

CEO Racing: "Never change a winning team."

Never change a winning team zegt het Engelse spreekwoord en dat is ook exact wat CEO-racing voor de komende Belcar 24 Hours of Zolder gaat doen. Want na een moeilijke seizoensaanhef is het Antwerpse CEO-racing de laatste maanden in zeer goede doen. Niet alleen waren er twee opeenvolgende podia in de Mediagroep Van Dijck Belcar, het team won ook de voorbije twee races van de Belcar Endurance Cup. En de vier succesvolle CEO-rijders, Danny De Laet, Joost Vollebergh, Bert Van Rossem en Peter Van Hoepen zullen op 8 en 9 september samen de dienst uitmaken. Zij rijden tijdens de 24 uur van Zolder op de snelle CEO Porsche 996 GT3-RS en hun ambitie is zonder twijfel top-5 en winst in de Divisie 3. Bovendien zet CEO-racing datzelfde weekend, met de beide Porsche 996 Supercup, ook de aanval op de eerste plek in de stand van de Belcar Endurance Cup in.

"Top-5 moet met de Porsche RS zeker mogelijk zijn", blikt Danny De Laet vooruit. "We moeten ons natuurlijk aan de normtijd van 1.39 houden, maar dat nadeel zou tijdens een slopende race als de 24 uur van Zolder wel eens een voordeel kunnen zijn. Zolder is een veeleisende piste, waar de mechaniek enorm te lijden heeft. Gezien wij een bepaald ritme moeten respecteren, een ritme dat voor een Porsche 996 RS eigenlijk te traag is, zou het wel eens kunnen dat wij op het einde van de rit met een veel minder 'vermoeide' wagen gaan kunnen racen. Bovendien opteren we voor een 3.6 l-motor die opvallend minder dorstig is. Iedere ervaren rijder weet dat je tijdens een 24-uursrace zo weinig mogelijk tijd in de pitlane moet doorbrengen, zeker met het handmatige pompsysteem van Zolder. En wie weet, speelt dat alles wel in ons voordeel. Natuurlijk dromen wij van een algemeen podium, maar laten we beide voeten op de grond houden en focussen op de top-5 en de winst in onze divisie."

Tijdens de 24 uur van Zolder stelt het team uit Antwerpen ook het nieuwe wapen voor volgend seizoen voor. "De bedoeling is om in 2008 met één of zelfs twee Lamborghini Gallardo aan te treden", doet Bert Van Rossem de uitleg. "Reiter stelt tijdens de 24 uur van Zolder één exemplaar ter beschikking ... om naar te kijken en van te dromen... Iedereen is in ieder geval welkom om al de prachtige Italiaanse GT's 3 al eens te bewonderen."

CEO staat in Zolder voor een dubbele opdracht, want voor de start van de 24 uur is er de vierde race van de Belcar Endurance Cup. Deze wedstrijd over 125 minuten vindt op zaterdag voor de 24 uur zelf plaats en voor CEO staat er heel wat op het spel. "We rijden met twee wagens, de beide 996 Supercup, met enerzijds Van Hoepen – Vollebergh en anderzijds de runner-up in het kampioenschap Van Rossem en mezelf", legt Danny De Laet uit. "De titel in de BEC is één van onze ambities en daarom is ook deze race van groot belang. We volgen op enkele eenheden van de leiders in het kampioenschap en wonnen de voorbije races, wat uiteraard goed voor het vertrouwen is."

JC/CEO

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op dinsdag 28 augustus 2007 om 10:44.
Circuit ZolderMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingCKW Media