RacingWorld.be

NGT Racing als leider in Divisie 2 naar de 24 Hours of Zolder

NGT - Porsche 996 SupercupNGT heeft in de Divisie 2 van de Mediagroep Van Dijck Belcar tot dusver een foutloos parcours afgelegd. Voor de jaarlijkse Belcar-klassieker, de 24 uur van Zolder, krijgt het succesvolle duo Marc Neyens en Bart Couwberghs het gezelschap van twee oudgedienden van het team: Heinz Bonnaerens en Georges Colman. Samen hebben ze zo'n twintig deelnames aan de 24 uur van Zolder op hun palmares en die ervaring draagt zeker bij tot een goede 24-uursrace. De ambitie van het team ligt natuurlijk in eerste instantie in het verdedigen van de leiderspositie in Divisie 2. Daarnaast koestert het team uit Grimbergen ook een duidelijke ambitie in het algemene klassement.

Voor Heinz Bonnaerens is het de derde opeenvolgende deelname met NGT aan de 24 uur van Zolder. Na twee opeenvolgende elfde plaatsen mikt de man uit Aalst nu voluit op een top-10. Heinz Bonnaerens: "Natuurlijk eindigden we afgelopen jaar ook derde in de klasse 3, wat op zich al een mooi resultaat was. Maar gezien de reglementswijzigingen – GT1 verdween uit de Belcar - kunnen we dit jaar met onze vertrouwde Porsche 996 Supercup mikken op een nog mooier eindresultaat. We hebben drie troeven voor de wedstrijd van 8 en 9 september. Eerst en vooral is er de ondertussen rijke ervaring van het team. NGT is een bijzonder efficiënt en goeddraaiend team en dat is tijdens een race over 24 uur niet onbelangrijk. Veel van de race wordt in de pitlane gewonnen of verloren en NGT kan daar het verschil maken."

"Secundo is er de Porsche 996", pikt Georges Colman in, voor wie het de tweede opeenvolgende deelname in Zolder met NGT is. "Onze Porsche mag dan al een jaartje meer tellen dan de meeste 997's, maar van de nieuwe generatie GT3's is er amper één wagen die, wat de 24 uur van Zolder betreft, ervaring heeft. Hoe sterk of hoe breekbaar de GT3's anno 2007 zullen zijn, weten we pas zondagnamiddag rond de klok van vieren, waar wij al op 2 edities kunnen terugblikken. Bovendien blijft de 996 GT3 Cup een zuinige en betrouwbare wagen, wat in een race over 24 uur of zo'n slordige 3300 kilometer niet onbelangrijk is."

"Tot slot is er het rijderkwartet natuurlijk", maakt Marc Maton de opsomming af. "Enerzijds hebben Marc Neyens en Bart Couwberghs zich natuurlijk bewezen tijdens de eerste seizoenshelft en hebben beide rijders een enorme 24-uurservaring. Anderzijds zijn Georges en Heinz vaste waarden voor ons team in langeafstandsraces, Georges reed ook nog de 12 uur van Spa voor ons, en vormen zij dus de perfecte aanvulling voor het team. Ik kijk dan ook erg naar de race uit, mijn eerste 24 uur van Zolder aan de zijlijn..."

De 24 uur van Zolder start op zaterdag 8 september om 16u00.

JC/NGT

Foto: Marnik Mouchaers

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op woensdag 29 augustus 2007 om 00:00.
Circuit ZolderMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingMultidesk.be - Dé gratis PC- en multimedia helpdesk!