RacingWorld.be

GPR in favorietenrol: Guillaume Dumarey wil titelambitie gaaf houden

Met de 24 Hours of Zolder zijn we aanbeland bij de tweede helft van de Mediagroep Van Dyck Belcar 2007. In tegenstelling tot voorgaande jaren toen tijdens de Zolderse etmaalrace dubbele punten te verdienen waren, kunnen de teams maar evenveel punten sprokkelen als bij een gewone race over 125 minuten. Enige verschil is dat de punten nog steeds worden verdeeld na 6 uren (25%), 12 Uren (25%) en aan de geblokte vlag nog eens 50%.

"Enerzijds een spijtige zaak omdat de Porsche toch hoog staat genoteerd bij de bookmakers. Maar anderzijds is dit misschien wel goed om de spanning in het kampioenschap te behouden. Met een race over 24 uren weet je immers nooit en pech tijdens de 24 Hours maakt je seizoen hierdoor nog niet om zeep", verduidelijkt Guillaume Dumarey zijn visie hieromtrent.

Met hun GPR-Porsche 997 GT3 staat het duo Dumarey/Soulet momenteel op de tweede plaats algemeen op 10 punten van de leidende Corvette van PK. Na vier van de zeven wedstrijden zat een overwinning er nog niet in voor de bemanning van de Body Coach-Porsche. Ze werden tweemaal tweede en tijdens Belcar Midsummer Race bolden ze als vierde over de eindmeet.

"Ons seizoen verloopt momenteel beter dan verhoopt", gaat Guillaume verder. "Bij het aanschouwen van het deelnemersveld in GT3 gokten we op een plaatsje binnen de top 5 in het kampioenschap. We staan nu 2de en uiteraard hebben we onze visie herzien. We gaan uiteraard voor de titel. De wedstrijd in Donington blijft toch nog steeds in mijn achterhoofd spoken .Daar werd door de RACB-sportcommissie het toenmalige artikel 8.3 van het sportreglement niet toegepast toen Longin tijdens zijn laatste ronde méér tijd nodig had dan tweemaal de tijd van de snelste wedstrijdronde. Daardoor kregen ze acht punten teveel en wij één punt te weinig. Geen verwijt uiteraard naar het team van PK. Het is immers niet aan hen om de sportcommissie op de vingers te tikken. Maar achteraf bekeken zouden we nu niet 10, maar 1 punt achterstaan op de Corvette. En dat zou het geheel spannender hebben gemaakt met de Zolderse etmaalrace voor de deur. Ik hoop alleen dat dit bij de eindafrekening van het kampioenschap niet gaat doorwegen. Het zou immers zonde zijn dat het kampioenschap wordt beslecht door een fout van de sportcommissie. Maar daar gaan we voorlopig niet aan denken. We concentreren ons nu op de komende wedstrijd. Voor ons misschien wel de belangrijkste van het seizoen. Ik weet dat we getipt worden als kandidaat winnaars. We hebben een sterke bemanning, een goed team met GPR en we beschikken met de Porsche over de meest betrouwbare wagen voor dergelijke wedstrijden. We moeten momenteel zoveel mogelijk punten sprokkelen in functie van het kampioenschap. Daardoor zijn de tussensprinten na 6 en 12 uren wedstrijd ook niet onbelangrijk. De 24 Hours winnen zou mooi zijn, maar via een goed resultaat in de tussensprinten is het niet ondenkbaar dat de winnaar niet met de meeste punten gaat lopen. Het wordt dus een tactische wedstrijd. Met mijn broer Maxime en Marc Goossens erbij beschikken we over een homogeen team waarmee we alle richtingen kunnen uitgaan. Maar ondanks onze favorietenrol mogen het vel van de beer niet te vroeg verkopen. Een geslaagde 24 urenrace hangt van af van héél wat factoren en dus ook een dosis geluk".

De namen zijn gevallen. Voor de komende 24 Hours of Zolder krijgt de Body Coach-Porsche dus versterking van twee Belgische Amerikanen. Maxime Dumarey en Marc Goossens. Broer Maxime heeft vorig seizoen reeds een pak Porsche-ervaring opgedaan in het Europees GT3-kampioenschap met een exemplaar van Tech9. Andere GT3-ervaring deed hij op tijdens de 24 Hours of Spa (Dodge Viper) en in Italië met een Lamborghini Gallardo. Maxime is momenteel aan de slag in de Nascar Busch East Series en trekt zich daar als rookie behoorlijk uit de slag.

Door een teamwissel miste de 18-jarige Maxime twee wedstrijden, maar staat toch nog in zijn maidenjaar op een méér dan behoorlijke 20ste plaats op een 60-tal deelnemers. Tijdens de laatste wedstrijd, verreden op het circuit van Lime Rock Park in Lakeville toefde de jongste Dumarey zelfs een tijdlang aan de leiding alvorens uit te vallen met een defecte alternator. Zie www.maximedumarey.com

En goede wijn behoeft geen krans. Marc Goossens hoeven we dus niet meer voor te stellen. De man uit Geel, momenteel net als Maxime residerend in Huntersville, North Carolina, vond een gaatje in zijn drukke agenda en komt terug eenmalig richting Belcarland. Marc is in de States actief in Grand Am en Nascar en de 24 Hours of Zolder past perfect in zijn drukke agenda.

"Ik kreeg ondermeer reeds aanbiedingen voor de 1000 km. of Spa en de Total 24 Hours of Spa binnen. Maar telkens moest ik passen wegens een te drukke agenda. De Zolderse etmaalrace past perfect en ik ben héél blij dat ik er terug bij kan zijn. Vooral ook vanwege mijn band met de familie Dumarey. Maxime woont hier trouwens vlakbij in Huntersville, North Carolina en we trekken véél met elkaar op. Het is trouwens niet makkelijk voor een 18-jarige piloot om hier uw mannetje te staan. Ik volg zijn carrière op de voet en sta hem met raad en daad bij. Hij doet trouwens een prima job als rookie in de Nascar Busch East Series. Ik kijk er echt naar uit en hoop Guillaume en Maxime (Soulet) te kunnen helpen in hun strijd voor de titel. Ze staan momenteel 2de en hebben dus zelf reeds bewezen dat ze goed bezig zijn. Zelf heb ik niets meer te bewijzen in de Belcar. Ik rij dus zuiver in functie van het team en wacht de stalorders af. Ik denk dat we een homogeen team zullen vormen met vier gedisciplineerde piloten binnen een goed gestructureerd team als GPR. Het is nog afwachten wat de verschillen zijn tussen de piloten om de taakverdeling dan in te vullen. Ik hoop uiteraard op een overwinning. Dit zou niet alleen goed zijn voor de Body Coach-Porsche in het kampioenschap. Maar tevens zou Maxime Dumarey de jongste piloot zijn die ooit een internationale 24 Urenrace achter zijn naam zou schrijven. Mijn enige ervaring bij GPR dateert van vorig seizoen tijdens de BTCS 12 Hours of Spa samen met Duez en Van de Wauwer. Pino Sperlinga is dus geen onbekende voor mij".

PDS/Dumarey

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op maandag 3 september 2007 om 00:18.
Circuit ZolderMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingMultidesk.be - Dé gratis PC- en multimedia helpdesk!