RacingWorld.be

La Fleur du Pain kijkt met spanning uit naar de 24 Hours of Zolder

Alle begin is moeilijk... Dat is een gezegde dat in elk wereldje thuis hoort, ook in de autosport en zeker in het Belcar Kampioenschap, dat de laatste jaren onderhevig was aan diverse reglementswijzigingen. Maar ondanks die ingrijpende veranderingen voor het seizoen 2007 besloot de gepassioneerde Danny Vancauwenbergh toch om de uitdaging aan te gaan en om het dit jaar in Belcar te wagen. Een ervaren rijder als Laurent Richard werd aangetrokken, bijgestaan door een opkomend talent als Olivier Van Oost. Samen kenden ze 'ups and downs', maar ze staken ook vele zaken op. Naar aanleiding van de etmaalrace te Zolder blijft Richard op post, terwijl Van Oost (al dan niet 'tijdelijk' en in alle vriendschap) andere oorden gaat opzoeken...

Het is het verhaal van David en Goliath... De kleine man tegen de grote reus... In dat verhaal werd bewezen dat het niet steeds de reus is die met de zege gaat lopen... Een zege is natuurlijk niet meteen het doel van het team La Fleur du Pain. Zij willen een mooie wedstrijd racen en die tot een goed einde brengen, liefst zo hoog mogelijk in het klassement. En daartoe hebben de gladiatoren een goed wapen ter hand: de Porsche 996 Supercup, een wagen die tijdens diverse etmaalraces reeds de degelijkheid en de betrouwbaarheid bewezen heeft. Laten we hopen op een vervolgverhaal... Deze wagen zal bestuurd worden door de 'ancien' van het team, Laurent Richard, die vergezeld wordt van Porsche routinier Jaak Janssen, 'duiveltje-doe-het-al' Johnny Vanzeebroeck en 'Legends' Serge Doms. Een ervaren kwartet dat, mits gespaard te blijven van tegenslagen, een plaats binnen de top 15 algemeen en de top 5 in hun klasse ambieert.

"Iedereen weet dat het een slijtageslag wordt, zowel voor de mens als voor de machine. Wat de 'mens' betreft kan ik enkel rekenen op de fitheid en alertheid van de rijders, maar ik heb geen twijfels daaromtrent. Met betrekking tot de 'machine' voerden we recent een aantal wijzigingen door. Ook binnen het team herstructureerden we diverse functies en verantwoordelijkheden", verklaart Danny Vancauwenbergh. "Qua team wordt alles nu wat meer overzichtelijk, en wat de wagen betreft mag ik met gerust gemoed zeggen dat deze optimaal voorbereid is op het dubbele rondje rond de klok te Zolder. Zonder pech moeten we ons kunnen laten opmerken. Ik waag me niet aan voorspellingen, dat ligt niet in mijn aard. Ik wens gewoon dat elk van de rijders doet wat binnen de mogelijkheden ligt, en ik heb het volste vertrouwen in mijn rijders. Waar we eindigen? Dat zal ik jullie vertellen op zondag 9 september, hopelijk rond de klok van 16u..."

DDS/LFdP

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op maandag 3 september 2007 om 17:19.
Circuit ZolderMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingCKW Media