RacingWorld.be

24 Hours of Zolder: nieuwe uitdaging voor Niels Lagrange

Voor de 16-jarige Niels Lagrange opent deze week een nieuw luik in zijn nog zéér jonge autosportcarrière. Nadat G&A Racing en Niels Lagrange in gezamenlijk overleg een einde maakten aan de samenwerking, was deze youngster gegeerd wild voor teams die nog zochten naar goede piloten voor de komende 24 Hours of Zolder. Ondanks zijn vrij kort verblijf in het team van Guino Kenis heeft de G&A-baas het jonge veulen toch véél bijgebracht in zijn weg doorheen het kluwen van de autosport.

Niels Lagrange werd ondermeer benaderd door A+ Racing en heeft vorige week voor het eerst zijn bips mogen schuiven in een Dodge Viper GT3. Tom Van de Plas en Wim Lumbeeck waren onder de indruk van het aanpassingsvermogen van deze jonge Limburger.

Wim Lumbeeck: "Niels heeft zich zéér vlug aangepast aan de Dodge Viper. Niet evident als je als uit een BMW Z4 GT4 komt. Een wereld van verschil. Hij draaide reeds bij het begin van de trainingsessie de opgelegde chrono's van de 24 Hours of Zolder en kon er zelfs moeiteloos onder duiken. Ook na het uitlezen van de data bleek dat hij een voortreffelijke job deed. Ik heb het volste vertrouwen in Niels. Hij luistert goed, houdt zich aan de gemaakte afspraken en is erg leergierig". Niels zal voor de komende etmaalrace plaatsnemen in de Daikin-Viper naast Alexandra Van de Velde en Stephanie Boden.

"Het is voor mij een eer om plaats te nemen naast de Daikin-dames", vertelt een opgetogen Niels Lagrange. "Ze reden trouwens twee fantastische wedstrijden in de ADAC GT3 in het kader van de Champ Car op Circuit Zolder. Ik was zéér gelukkig na de eerste kennismaking met de Dodge Viper. Het was wel even wennen aan het grote vermogen, het hoge koppel en de remkracht. Ook de versnellingsbak vroeg extra aandacht. Het tussengas geven was geen probleem aangezien dit ook van toepassing was in de BMW Z4. Verder hoop ik samen met de dames een goed resultaat neer te zetten tijdens mijn maidentrip in de Viper en de 24 Hours of Zolder. Ondanks het feit dat de samenwerking met G&A Racing werd stopgezet, moet ik wel toegeven dat de BMW Z4 een ideale leerschool was en ik véél heb bijgeleerd van Guino Kenis. Voor een jonge piloot is de GT4 een ideale instapklasse om dan over te schakelen richting GT3".

Na de 24 Hours of Zolder zal Lagrange de markt verder aftasten op zoek naar een stuur om de rest van het seizoen af te haspelen.

En blijkbaar liggen zéér jonge piloten goed in de markt bij de televisiemakers. Afgelopen donderdag kwam een ploeg van VTM naar Circuit Zolder voor het nieuwe jeugd-programma 'ZOOM'. Dit zal in de loop van deze week worden uitgezonden om 17u40, net voor het nieuws van 18.00 uur. Ook is Niels samen met koersdirecteur Danny Dubois nu dinsdag live te bekijken op TV Limburg tussen 17u30 en 18.00uur.

PDS/Lagrange

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op maandag 3 september 2007 om 20:20.
Circuit ZolderMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingHastings McKay Associates