RacingWorld.be

PK Carsport staat voor een druk weekend

Bert Longin en Anthony Kumpen staan voor een druk autosportweekend. Zaterdag staan ze, samen met David Hart en Kurt Mollekens, aan de start van de 24 uur van Zolder. Enkele uren later rijden Kumpen en Longin de 7de wedstrijd van het FIA GT kampioenschap in ... Italië, meerbepaald in Adria. Het lijkt een onmogelijke opdracht maar met een goede voorbereiding en een strakke planning is niets onmogelijk.

In de vorige wedstrijd van het FIA GT kampioenschap eindigde het United 4 Belgium team op het podium. Met minder neemt Anthony Kumpen geen genoegen. "We starten met de ambitie om te winnen. Het is een heel kort circuit met rondetijden van om en bij de 1 minuut 10 seconden. De verschillen gaan heel klein zijn op dit technisch circuit dat de Corvette C5-R moet liggen. De Corvette behoudt ook de gele kleur van de 24 uur van Francorchamps. Tot op het einde van het seizoen blijven we rijden onder de noemer United 4 Belgium. "

De wedstrijd in Adria wordt op zaterdagavond gereden. Enkele uren eerder start de etmaal race in Zolder. PK Carsport rijdt de vertrouwde Sporza Corvette voor. Naast vaste rijders Bert Longin en Anthony Kumpen zullen David Hart en Kurt Mollekens de gelegenheidsploegmaats zijn. "Beide rijders zullen de eerste uren voor hun rekening nemen "zegt Bert Longin. "Kurt Mollekens rijdt de kwalificaties en begint aan de wedstrijd. We gaan met dubbele beurten werken. Dat wil zeggen dat we niet na 1 uur en 5 minuten van rijder wisselen maar na 2 uur en 10 minuten. Dat doen Kurt en David elk twee keer. We zijn dan 8 uur en 40 minuten later in de wedstrijd en dan nemen Anthony en ikzelf het stuur over. Ook wij gaan twee keer een dubbele beurt voor onze rekening nemen en rijden zo de ochtend tegemoet. Het zal druk worden maar dat is leuk. We zijn bijzonder gemotiveerd en starten in beide wedstrijden om te winnen. Dat zijn we onszelf, het team en de sponsors verplicht. Zondagavond willen we in Zolder staan met twee kanjers van bekers!"

Twee wedstrijden in één en hetzelfde weekend vraagt een goede organisatie. Jorge Segers leidt het team in Adria en in Zolder kan PK Carsport rekenen op Fred Gronitz als teammanager en Davy Lemmens van Racing for Holland als ingenieur.

Vanaf woensdag moeten de rijders zich strikt aan hun timing houden. De timing wordt opgesteld door Hans Saenen die ook zorgt voor het comfort van de rijders. Maar wellicht de belangrijkste taak is er voor te zorgen dat de rijders op tijd van en naar de luchthaven gereden worden in Zolder en Adria.

"Woensdag rijden we in Zolder de vrije trainingen en de kwalificaties", zegt Anthony Kumpen. "Veel tijd om te slapen zal er niet zijn want donderdagochtend zitten we om 06.00 u 's ochtends in het vliegtuig richting Adria waar we enkele uren later toekomen voor de administratieve controle en technische keuring. Vrijdag rijden we de vrije trainingen en de kwalificaties en 's avonds keren we terug naar België. Zaterdag blijven we in Zolder tot een half uurtje voor de start en vertrekken dan terug naar Adria waar de FIA GT wedstrijd start om 19.45u. De wedstrijd eindigt om 21.45 u en omstreeks 01.00 u zondagochtend komen we terug aan in Zolder en nemen Bert en ikzelf het over van Kurt en David. We gaan de ganse nacht rijden."

Zo'n opdracht tot een goed einde brengen kan alleen als de rijders fysisch top zijn. "Dat zijn we ook", pikt Bert Longin in. "Ons trainingsschema kan je vergelijken met dat van een triatleet, niet in duur maar wel in diversiteit. Mijn trainer Reinout van Schyulenberg is een echte crack op dit vlak. We hebben, onder begeleiding, een programma afgewerkt in een acclimatisatie kamer van KU Leuven en we hebben van de Leuvense professoren ook een uitgebalanceerd voedselschema gekregen zodat ook op dat vlak alles tot in de puntjes is voorbereid. Over één ding hebben we het nog niet gehad en dat is rust. Vanaf woensdagnamiddag tot zondagavond leven we afwisselend in een racewagen, een huurwagen en een vliegtuig. Pas zondagavond slapen we terug in ons eigen bed. En maandag roept de plicht, dan gaan zowel Anthony als ikzelf opnieuw aan de slag in onze bedrijven. Autosport, je moet er wat voor over hebben", besluit Bert Longin.

ED/PK

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op woensdag 5 september 2007 om 09:51.
SRO BelgiumMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingHastings McKay Associates