RacingWorld.be

Mollekens zet PK Carsport op pole!

David Hart, Kurt Mollekens, Bert Longin en Anthony Kumpen starten zaterdagmiddag om 16.00 u van uit pole positie in de 24 uur van Zolder. In een zinderende laatste kwalificatiesessie heeft Kurt Mollekens in de slotronde de PK Carsport Corvette GT3 op pole gezet. Mollekens was 0.024 sec sneller dan de Mosler van Vincent Radermecker.

"Dit is een mooi moment, een schitterende voldoening", zegt Kurt Mollekens. "Het is lang geleden dat ik in zulke omstandigheden nog eens een kwalificatiesessie mocht afwerken. En als je dan de snelste van het pak bent, met een wagen die je vandaag pas echt ontdekt, dan is dat super."

De kwalificaties werden opgedeeld in verschillende sessies, verspreid over twee dagen. Anthony Kumpen en Bert Longin reden woensdagavond vooraleer in het vliegtuig te stappen richting Adria. Bert Longin. "Toen ik woensdagavond voor het eerst sinds lang opnieuw met de GT3 Corvette reed voelde ik meteen dat de wagen verbeterd was in vergelijking met de vorige wedstrijd. Je krijgt dan meteen een goed gevoel en dat is belangrijk met het drukke schema van de komende dagen."

Na de sessie van woensdag stond de PK Carsport Corvette op de derde plaats. Mollekens wist dat het beter kon. "Het was alleen wachten op het goede moment. Vanochtend was het nat maar hoe meer de dag vorderde hoe droger dat het werd. We besloten dat we het in de laatste sessie zouden proberen. We hadden nog twee setjes banden over en in mijn eerste snelle ronde liet ik meteen de snelste tijd optekenen. Ik bleef nog enkele rondjes rijden vooraleer terug binnen te komen en te wachten wat de concurrentie zou doen. Een kwartier voor tijd besloot ik opnieuw de baan op te gaan. Iets vertelde me dat het nog sneller kon en moest. Op twee ronden van het einde kreeg ik dan over de boordradio de melding dat Radermecker de voorlopige pole had. Op dat ogenblik hadden mijn banden hun beste tijd gehad maar ik had geen keuze, ik moest aanvallen. Met succes!"

Anthony Kumpen, momenteel samen met Bert Longin in Adria voor de FIA GT, reageert tevreden. "De startpositie in een etmaalrace maakt op zich niet veel uit maar publicitair is het wel mooi meegenomen. De wedstrijd wordt live uitgezonden op televisie en als je als leider aan de wedstrijd begint ben je natuurlijk constant in beeld. Dat is mooi meegenomen voor de sponsors."

"Kurt en David hebben hard gewerkt vandaag", zegt Bert Longin. "Net als het volledige PK Carsport team. Ze hebben het weer netjes voor mekaar gekregen. Nu moeten wij vrijdag hetzelfde doen in Adria."

De RTBF zendt zaterdag de start van de wedstrijd rechtstreeks uit evenals de aankomst op zondag. Op Sporza is een samenvatting van 12 minuten te zien tussen 17.00 u en 18.00 u.

ED/PK

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op donderdag 6 september 2007 om 19:39.
Circuit ZolderMichelinPriorwebEuro PrintingMouchaers Media Services