RacingWorld.be

Nabeschouwing: CEO Racing

Het was een weekend van gemengde gevoelens voor CEO en Antwerp Race Rent. Enkele uren voor de start van de 24 uur van Zolder nam het team twee van de drie podiumtreden van de Belcar Endurance Cup in, Vollebergh – Van Hoepen werden knap tweede en De Laet – Van Rossem sterk derde. Hetzelfde kwartet stond enkele uren later ook aan de start van de dubbele race rond de klok.

Ook de 24 uur van Zolder verliep aanvankelijk vlekkeloos, de groene 996 RS dook al gauw de top-5 binnen, maar iets na middernacht besliste een stukke versnellingsbak over het resultaat van de race. "Vooral het gevoelen dat we hier een heel sterk resultaat hadden kunnen behalen, laat een bijzonder wrange nasmaak achter", vertelt een ontgoochelde Bert Van Rossem.

De Belcar Endurance Cup vormde het voorprogramma van de 24 uur van Zolder en zodoende moest CEO zich op twee vlakken concentreren. "Wij spelen voluit voor het BEC-kampioenschap mee en de ambitie is ook om te winnen", vertelt Danny De Laet. "We hebben nu opnieuw een tweede en een derde plek gescoord, al winnen onze directe rivalen wel de race. Maar met nog een wedstrijd op Spa voor de boeg en de 10 uur van Zolder, waar dubbele punten te verdienen zijn, als afsluiter, ligt nog alles open. We liggen tien punten achter op de leiders in het kampioenschap en dat is absoluut nog overbrugbaar."

Iets voor vieren verruilde Danny De Laet zijn BEC-outfit voor zijn Belcarplunje en nam hij de start van de 29ste editie van de 24 uur van Zolder. "En het verliep werkelijk prima", gaf de Antwerpenaar 's avonds mee. "Niet enkel ik, maar ook Bert en Peter konden probleemloos onze stint afwerken en we klommen gestaag in het klassement op. Na een kwart van de race hadden we al aansluiting bij de top-5 en onze Porsche liet geen krimp. Ik ben ervan overtuigd dat een algemeen podium er zeker had ingezeten, maar de versnellingsbak maakte net na één uur 's nachts een einde aan onze droom."

De ontgoocheling in het kamp van CEO was inderdaad enorm toen Joost Vollebergh de Porsche definitief de box moest insturen. Ook voor de talrijk opgekomen gasten, die door het team in de watten werden gelegd, was het een domper op de feestvreugde.
CEO pakte de voorbije seizoenen al vaak bloemen en bekers, maar de 24 uur lijkt wel het zwarte beest van het team. "En daar wil ik volgend seizoen komaf mee maken", besloot Van Rossem het weekend.

De volgende races voor CEO vinden op 29 en 30 september in Francorchamps plaats. Het team komt dan uit in drie races: BEC, Belcar en Fun CUP.

Meer info: www.24u.be en www.belcar.com

JC/CEO

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op maandag 10 september 2007 om 11:48.
SRO BelgiumMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingHastings McKay Associates