RacingWorld.be

Nabeschouwing: Dumarey/Dumarey/Soulet/Goossens

Het kwartet Guillaume Dumarey/Maxime Dumarey/Maxime Soulet/Marc Goossens is er in geslaagd om de 29ste editie van de 24 Hours of Zolder te winnen in een Porsche 997 GT3 Supercup 'made by GPR'. Het was een bewogen en zéér geanimeerde wedstrijd met tal van positiewissels aan de kop van het gebeuren. Reeds tijdens de kwalificaties lagen de chrono's héél dicht bij elkaar. Maxime Soulet plaatste met een zéér scherpe 1'34"878 de Body Coach-Porsche op de zesde startplaats en was hierbij amper 88/100 sec. trager dan de Corvette van PK Carsport die de pole draaide.

Guillaume Dumarey: "We hebben een prachtige wedstrijd gereden met een goede strategie. Samen met de Porsche van First Motorsport waren wij nog de enige wagens die op het einde van deze slopende race nog in aanmerking kwamen voor de overwinning. Bij First brak de versnellingsbak één uur voor het einde, waardoor de weg naar de overwinning open lag. De tweede (AD Sport) stond toen reeds op 12 ronden achterstand. We hebben constante rondetijden gereden en het materiaal gespaard. Vooral de versnellingsbak kreeg onze extra aandacht. Op de andere wagen van GPR zijn er trouwens twee defect gegaan".

Ook Marc Goossens was in de wolken met zijn vierde overwinning in de Zolderse etmaalrace. "De opdracht is vervuld. Daarvoor zijn we ook naar hier gekomen. Ik ben echt blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen tot het slagen van de wedstrijd. Iedereen heeft trouwens een prima job gedaan. Elk op zijn eigen tempo waarin hij zich goed voelt. We hadden een zéér homogene ploeg en Pino heeft een fantastische wagen afgeleverd".

Leiding kampioenschap

Mede door deze zege en het uitvallen van de leidende Corvette komt het duo Dumarey/Soulet nu ook aan de leiding in het kampioenschap. Twee vliegen in één klap. Na zes uren wedstrijd scoorde de Corvette de volle 5 punten. Het nummer 56 van GPR lag toen in vierde positie en haalde 3,5 punten binnen. Na 12 uren wedstrijd kreeg PK Carsport nog een half puntje terwijl GPR toen reeds in derde stelling toefde en 4 punten scoorde. En met de 10 resterende punten aan de geblokte vlag haalt GPR een score van 17,5 op de 20 te verdienen punten. Daardoor komen ze aan de leiding van het kampioenschap met een voorsprong van twee punten. "We hebben ons doel bereikt. We staan aan de leiding en gaan nu voluit voor de titel," besluit Guillaume Dumarey.

"Dat belooft voor Francorchamps", vertelt Maxime Soulet die deze wedstrijd tweemaal op rij won en ook de test deed in Francorchamps met de upgrade kit. "Ik heb reeds éénmaal getest met de kit in Francorchamps en ik boekte meteen winst. Nu nog de fijnafstelling en ik denk dat we anderhalve seconde sneller moeten zijn dan voorgaande wedstrijden in Francorchamps".

Jongste winnaar ooit

Maxime Dumarey wordt met zijn 18 lentes de jongste winnaar ooit van een internationale 24 urenrace. Maar de jongste telg bleef er opmerkelijk kalm bij. "Ik ben blij met de overwinning en het feit dat ik mijn broer kon helpen in het titeldebat. Maar dit soort wedstrijden zijn niet aan mij besteed. Mijn toekomst ligt in Amerika en méér bepaald de Nascar. Dit zijn méér dan waarschijnlijk de laatste 24 uren die ik reed."

PDS/Dumarey

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op dinsdag 11 september 2007 om 08:24.
Circuit ZolderMichelinPriorwebEuro PrintingHastings McKay Associates