RacingWorld.be

KS Motorsport met drie Ginetta G50R naar 24 Hours of Zolder!

KS Motorsport brengt maar liefst drie Ginetta G50R aan de start van de Zolder 24 Hours, de vijfde meeting van het Belgian GT Championship en meteen ook het hoogtepunt van het nationale autosportseizoen. Nadat het team eerder dit seizoen het Britse merk in het Belgian GT Championship introduceerde, onderstreept KS Motorsport nogmaals zijn sterke banden met de constructeur uit Leeds. Want naast de beide Belgische Ginetta G50R, krijgen we ook een wagen met een volledige Engelse bemanning. Voor de Belgische wagens zoekt het team nog telkens één rijders. Tot slot zal ook de safety-car in Zolder door het Britse merk geleverd worden.

Gisteren - donderdag 14 augustus - zakte het Leuvense team al met twee, nog volledig zwarte wagens voor een uitgebreide testsessie naar Zolder af. "We moeten inderdaad nog aan de afstelling van de wagen werken", gaf teammanager Koen Leyssens tekst en uitleg. "De Ginetta G50R is een evolutie van de wagen die we eerder dit seizoen aan de start van de eerste twee meetings zagen verschijnen, met onder meer een sterkere motor en heel wat aerodynamische evoluties, en we vinden het belangrijk om testkilometers te vergaren. We komen namelijk niet naar Zolder om een figurantenrol te spelen, onze ambitie is om een sterke collectieve prestatie neer te zetten. We merkten overigens al tijdens de 500 Km van Zolder dat de Ginetta G50R een betrouwbare en snelle wagen is. Bovendien kunnen we vrij lange relais rijden, wat met het tanksysteem van de 24 Uur van Zolder toch wel een aanzienlijk voordeel is."

"Wat de rijders betreft start ik eerst met onze Britse gasten", gaat de man uit Asse verder. "Niemand minder dan de eigenaar van Ginetta, Lawrence Tomlinson, zal het overzeese viertal aanvoeren, dat verder uit Richard Dean, Danny Watts en Nigel Moore bestaat. "Tomlinson is naast eigenaar van het Britse merk, ook een groot industrieel en ex-winnaar van GT2 in Le Mans." De beide 'Belgische' Ginetta G50R krijgen dus een sterke tegenstander uit eigen huis.

Wie er op de beide Belgische wagens zal rijden is nog niet helemaal zeker. Zes van de acht rijders zijn bekend en op iedere wagen is dus nog één zitje vrij. Steve Vanbellingen, Marnix Vandermaesen en Bert Redant bemannen een eerste wagen, terwijl Koen Leyssens, Werner Moonens en Harry Steegmans het stuur op de tweede wagen zullen delen.

"We hebben voor evenwichtige en homogene teams geopteerd", legt Steve Vanbellingen, met het oog op de 24 Uur uit. "Het is niet zo belangrijk één of meerdere sprinters op de wagens te hebben, maar wel rijders die lange tijd eenzelfde ritme kunnen verzekeren zonder de wagen te beschadigen. Alleen zo kunnen we naar voren rijden en een goed resultaat verzekeren. Op deze manier werden we in het verleden hier derde en vijfde."

Ginetta zal overigens prominent in Zolder aanwezig zijn, want ook de safety car komt uit Leeds, terwijl een straatversie van de Ginetta G50 een aantrekkingspool in de paddock zal zijn.

JC/KS press

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op zondag 17 augustus 2008 om 12:48.
SRO BelgiumMedigroep Van DyckPriorwebEuro PrintingMultidesk.be - Dé gratis PC- en multimedia helpdesk!