RacingWorld.be

JD Competition: Met alternatieve wapens naar 24 Uur van Zolder

Het Belgian GT Championship Mediagroep Van Dyck bereidt zich stilaan op het hoogtepunt van zijn seizoen voor. Voor de dertigste maal al maken de Belgische teams zich voor de 24 Uur van Zolder op, de klassieker bij uitstek op de nationale Belgische autosportkalender. Op 30 en 31 augustus zal ook JD Competition opnieuw van de partij zijn. Maar het team gooit het even over een andere boeg, in vergelijking met de eerste races van het seizoen. "Dat klopt", vertelt de drijvende kracht achter het team Danny De Laet. "In tegenstelling tot de drie Lamborghini Gallardo GT3 die we normalerwijze aan de start zien verschijnen, kiezen we ditmaal voor één Porsche en één Lamborghini. Maar onze ambitie blijft zonder meer een podiumplaats."

De dertigste editie van de 24 Uur van Zolder kondigt zich als een strijd tussen de oude en nieuwe generatie racewagens aan. "Inderdaad", gaat Danny De Laet verder. "Enerzijds zijn er de GT3's, de nieuwste racebolides op de Europese circuits en anderzijds doen veel teams voor races over 24 uur nog een beroep op een wagen waarmee ze al enige ervaring hebben, in ons geval de Porsche 996 GT3 RS, een racewagen pur sang. Wij hebben bij het begin van het seizoen voor drie nieuwe Lamborghini Gallardo GT3 geopteerd, met ondertussen al twee podia in vier meetings op ons actief. Maar ergens geloven we nog in onze "good old" Porsche, waar waarmee we normalerwijze in de DSMEC mee uitkomen; het is een gedegen en betrouwbare machine, iets wat in een wedstrijd over 24 uur natuurlijk heel belangrijk is. Maar we wedden als het ware op twee paarden en zetten dus ook één Gallardo in. Gezien het feit dat we maar liefst 300 gasten verwachten, willen we ook echt iets laten zien en we geven dus afspraak op zondagnamiddag."

Op vlak van de rijders verschuift er ook het één en ander binnen het Antwerpse team.
Danny De Laet: "Tim (Verbergt) en ik kruipen achter het stuur van de Porsche en krijgen er het gezelschap van de zeer snelle en ervaren Jean-François Hemroulle, recent nog winnaar van de 24 Uur van Spa in de GT3-klasse, en Joost Vollebergh, onze routinier. Voor Tim en Jean-François is het een weerzien, want zij waren jarenlang de officiële rijders in de BTCS en Belcar voor Audi, de fabrieksrijders zeg maar. Met deze rijders mikken we ronduit op een podiumplaats, met minder dan een top-5 kan je eigenlijk niet tevreden zijn. De Porsche is betrouwbaar en relatief zuinig, twee uitgesproken troeven in de 24-uursrace van Zolder."

Op de andere wagen, de Lamborghini zien we de reguliere rijders Henk Haane en Patrick Ceusters, samen met de Nederlander Arjan van der Zwaan. Deze ervaren rijder reed in het verleden al Belcar, FIA GT en Dutch Supercar en kent dus het klappen van de zweep. De Gallardo heeft bij Reiter een uithoudingskuur gekregen en zal dus ook voor het langere werk klaar zijn.

Gezien de deelname van de JD Competition aan de 24 Uur van Zolder, dient het team wel verstek te geven voor de wedstrijd van de DSMEC die ervoor plaatsvindt.

JC/JD press

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op woensdag 20 augustus 2008 om 12:09.
Circuit ZolderMichelinPriorwebEuro PrintingCKW Media