RacingWorld.be

Druk en loodzwaar programma voor vader en zoon Van Rompuy

Twee jaar geleden was het voor Dirk Van Rompuy, die zelf reeds een racecarrière van méér dan 30 jaar achter de rug heeft, een droomscenario om samen met zoon Tom de 24 Hours of Zolder te betwisten. Vorig seizoen werd deze droom werkelijkheid en samen met Wim Jeuris en Ronald Vetters werd dit kwartet in een Porsche 996 GT3 Supercup van First Motorsport 10de algemeen en veroverde een podiumplaats in de Klasse 2. De champagne smaakte zoet en meteen werden plannen gesmeed richting 2008. Dirk en Tom Van Rompuy gingen terug aankloppen bij First Motorsport om met een Porsche de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup aan te snijden. Momenteel staan ze op een gedeelde eerste plaats. Ook de 24 Hours of Zolder van het Belgian GT Championship staat terug op het programma. En gezien de vierde wedstrijd van de DSMEC wordt verreden in het voorprogramma van de Zolderse etmaalrace, komt het duo tijdens het weekend van 30 & 31 augustus tweemaal aan de slag.

Na hun prachtige zege tijdens de 500 km. van Zolder, de derde race van de DSMEC, staan Dirk en zoon Tom Van Rompuy op een gedeelde leidersplaats samen met het regerend kampioenenduo Raus/Raus en De Coster/Van Loo. En als we nu reeds rekening houden met het verplichte schrapresultaat dat aan het einde van het seizoen in mindering wordt gebracht, hebben ze zelfs een extra bonus van twee punten. Het ziet er momenteel dus goed uit voor de familie Van Rompuy in de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup.

"laten we het vel van de beer vooral niet te vroeg verkopen", reageert Dirk Van Rompuy.
"De 500 km. van Zolder was een loodzware uitputtingsrace en onze overwinning hing aan een zijden draadje. Gezien de zware concurrentie in onze Klasse die toch wordt bevolkt door 12 potente Porsches en een supersnelle Ultima, lag onze ambitie bij de seizoensaanvang niet zo hoog. We beschikken zeker niet over de snelste Porsche van het lot, maar gezien de reputatie van preparateur Jo Jamers wel over één van de meest betrouwbare. En de mix van een goede wagen en onze manier van racen is de basis van een goede cocktail. Punten sprokkelen en steeds aan de eindmeet staan zou ons normaliter een goede klassering moeten opleveren op het einde van het seizoen".

"Nu moeten we trachten om de voeling met de top niet te verliezen", treedt de jonge maar sluwe Tom zijn vader bij. "Samen met First Motorsport vormen we een goed en homogeen trio. Het is niet altijd de snelste ploeg die wint. Onze strategie is ons sterkste wapen. Gezien de zware concurrentie zijn we met een bescheiden ambitie het seizoen gestart. We gaan nu trachten de lat iets hoger te leggen en een plaats te ambiëren binnen de top 5 met opnieuw een knipoog richting podium".

Na de wedstrijd van 150 minuten die start op zaterdagvoormiddag zullen Dirk en Tom weinig tijd hebben om te verpozen. Enkele uren later wordt immers de start gegeven van de 24 Hours of Zolder, de topwedstrijd van het Belgian GT Championship. Daarin zal de familie Van Rompuy een identieke Porsche 996 GT3 Supercup bemannen in de Klasse 2 die voorbehouden is voor cupwagens. Voor de Zolderse etmaalrace zullen ze hun zitje delen met Wim Jeuris en Frank Beliën.

"Deze race is de enige die we betwisten in het kader van het Belgian GT Championship", vervolgt Antwerpenaar Dirk Van Rompuy.
"Maar de ambitie is niet minder dan tijdens de wedstrijden van de Dunlop Endurance Cup. Vorig seizoen veroverden we een plaats binnen de top 10 algemeen en werden we derde in Division 2. Onze ambitie voor 2008 reikt minstens even ver. Tenminste als we gespaard blijven van pech, want de 24 Hours of Zolder is steeds een zware uitputtingslag voor mens en machine. Wij doen er in ieder geval alles aan om conditioneel in optima forma te verkeren. En First Motorsport kennende zal dit wat betreft de beide Porsches en de crew ook wel goed zitten."

PDS/Van Rompuy press

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op donderdag 21 augustus 2008 om 23:59.
SRO BelgiumMichelinPriorwebEuro PrintingMultidesk.be - Dé gratis PC- en multimedia helpdesk!