RacingWorld.be

Limburgs First Motorsport terug in rol van underdog?

9 september 2007; Na 16 uur aan de leiding tijdens de 24 Hours of Zolder moet de Porsche 997 GT3 Supercup van First Motorsport op minder dan één uur van de geblokte vlag richting opgavepark met een gebroken versnellingsbak. De wereld stort in voor de crew van First Motorsport en het pilotenkwartet. Zaterdag aanstaande staat het team van Jo Jamers terug aan de start met dezelfde, maar geëvolueerde wagen en met, op Verbist na, andere piloten.

Reeds van bij de start van het seizoen wordt de Porsche 997 GT3 Supercup gemend door het duo Niels Lagrange/Pascal Nelissen Grade. Ze komen uit in Division 3 waarin ze momenteel via twee overwinningen en drie tweede plaatsen aan de leiding staan met 10 punten voorsprong op de naaste concurrentie. Tijdens de komende etmaalrace worden de vaste pionnen Lagrange en Nelissen Grade bijgestaan door François Verbist en Kevin Leest. Een snel kwartet dus dat mogelijk terug voor de verrassing kan zorgen.

"Ik ga me terug niet wagen aan gespierde uitspraken", geeft teambaas Jamers tekst en uitleg. "Ik beschik terug over een snel en homogeen team dat reeds veel ervaring heeft met Porsche en ook gedisciplineerd kan rijden. Laten we ons eerst en vooral concentreren op de Division 3 en daarin resoluut de kaart trekken van de overwinning. Er zijn immers dubbele punten te verdienen en ik wil onze kansen op de titel niet in het gedrang laten komen. Wat het algemeen klassement betreft zien we wel hoe de wedstrijd evolueert".

Jo Jamers staat gekend als een meester tacticus en laat hier dus duidelijk niet in zijn kaarten kijken.

Het vaste pilotenduo Niels Lagrange en Pascal Nelissen Grade reageren zeer positief aangaande de keuze van de andere piloten. Niels Lagrange liet in zijn voorbereiding niets aan het toeval over. Via manager Yves Préal, die nauw betrokken is met het sportcentrum van mental en physical coach Ingrid Berghmans en het CHU, werd de 17-jarige Neerpeltenaar onderworpen aan een zware fysische voorbereiding. Niettegenstaande zijn nog jonge leeftijd boekte Niels een grote vooruitgang. Pascal Nelissen Grade is de Nestor van de familie, maar heeft een karrenvracht aan ervaring en voelt zich vereerd om samen met de drie jonge wolven in de arena te stappen. François Verbist is een echte prof. Hem wacht echter een zeer zwaar weekend. Naast de 24 Hours gaat hij met Wim Jeuris ook aan de slag in het voorprogramma tijdens de Dunlop Endurance Cup. Daarnaast zal hij met een helikopter tweemaal worden overgevlogen richting Nürburgring waar twee wedstrijden van de Renault Clio Cup op het programma staan. Last but not least is er de terugkeer van de inmiddels 23-jarige Kevin Leest die destijds op 16-jarige leeftijd zijn debuut maakte bij First in de Sprinters Cup en de juniorentitel binnenreef in Renault Clio Cup. De snelle Nederlander is momenteel actief in het Nederlandse BRL-gebeuren.

Naast de Porsche 997 gooit First Motorsport nog een 996 Supercup in de strijd voor vader en zoon Van Rompuy, Frank Beliën en Wim Jeuris. Vorig seizoen eindigde deze bolide binnen de top 10 algemeen en pakte een podiumplaats in Division 2. Een herhaling van deze prestatie zou mooi zijn.

Ook voor de familie Van Rompuy en Wim Jeuris wordt het een zwaar weekend. Dirk en Tom moeten in het voorprogramma hun leiderspositie verdedigen in de Dunlop Endurance Cup, terwijl Jeuris en Verbist momenteel op de vierde plaats staan.

Met twee Porsches in de 24 Hours of Zolder, twee exemplaren in de Dunlop Endurance Cup en één Clio op de Nürburgring wordt het uiteraard ook voor Jo Jamers en de volledige crew van First Motorsport een hectisch weekend dat ze hopelijk tot een goed einde kunnen brengen.

PDS/First

Bookmark and ShareVZW 24u.be - De redactie op dinsdag 26 augustus 2008 om 13:04.
Circuit ZolderMichelinPriorwebEuro PrintingHastings McKay Associates